2018. december 16. vasárnap Etelka, Aletta

Itt az ítélet: ennyire drága az RTL sztárséfjének új étterme


A hét elején, kedden írta meg a Pénzcentrum, hogy alig egy hónapja nyílt meg Sárközi Ákos legújabb étterme, a Textúra és máris a figyelem középpontjába került. Megnéztük, milyen ételeket kínálnak, mennyiért, és megkérdeztük olvasóinkat, ők magasnak találják-e ezeket az árakat.


Idén november elején sokéves huzavona után végre megnyílt Sárközi Ákos, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán második étterme, a Textúra az V. kerületi Sas utcában. "A Textúra étterem nyitásának gondolata több éve érlelődött már bennünk.

Az új étterem konyhája hazai alapanyagokat használ és visszanyúl régi, hagyományos eljárásokhoz, mint az abálás, füstölés vagy a konfitálás, majd ezt ötvözik nemzetközi összetevőkkel és technikákkal.

Ahogy azt megírtuk, két főnek egy háromfogásos vacsoráért legkevesebb 18 700 forintot fognak kiszámlázni, szervízdíjjal együtt, és ebben még az italok nincsenek benne. Az előételek 2750 és 4150 forint között vannak, főételt 5000-7000 forint között választhatunk, de a desszertet sem úszuk meg 1850 forint alatt.

Megkérdeztük olvasóink véleményét is, kíváncsiak voltunk, ők magasnak tartják-e ezeket az árakat. Összesen több mint 5300 szavazat érkezett.

Ahogy az a fenti diagrammon is látszik, a legtöbben, 3631-en azt gondolják, hogy ezek az árak túl magasak, egy átlagos magyar ezt nem engedheti meg magának. A válaszadók 19 százaléka, 988 olvasónk gondolja ugyan magasnak az árakat, de úgy ítéli meg, egyszer-egyszer bele kell férnie a családi költségvetésbe egy ilyen vacsorának. A legkevesebb szavazat (692) arra a válaszlehetőségre érkezett, miszerint ezek az árak nem magasak, hiszen a minőségnek ára van, amit meg kell fizetni.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 16 358 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 12,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 16 654 forintos törlesztőt (THM 12,90%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, a Cetelem, valamint a Erste konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt sok szülő elrontja: pedig ilyen egyszerű sikeres felnőttet nevelni
Ma már a kompetencia sokkal fontosabb, mint a végzettség.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk