17 °C Budapest

Itt a kíváncsiságlista: erre keresnek rá neten a magyarok

2018. december 15. 14:30

Az év keresési trendjeit sorakoztatják fel a Google tizennyolcadik alkalommal publikált listái, melyek segítségével megtudhatjuk, hogy mely sportesemények, mozifilmek, tévéműsorok és receptek foglalkoztatták 2018-ban a magyarokat. Idén többek között a labdarúgó-világbajnokságra és a téli olimpia mellett az országgyűlési választásokra, a Bohém rapszódiára és Freddie Mercury-ra vonatkozó keresési szavak szerepeltek a toplisták élén. Mindemellett az óraátállítás, a Black Friday és frankfurti leves továbbra is népszerűek voltak.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak ugrottak meg a leginkább, korrajzot adva így az adott évről - ezt olvashatjuk most a Google közleményének jóvoltából. A ‘Year in Search’ oldalon a magyar és globális listák mellett további 74 ország idei eredményei is megtekinthetők, ahol utána nézhetünk egyes szavaknak és szűrhetünk évenként is. A globális trendek alapján a Google minden évben - így 2018-ban is - publikálja a keresőszavakból alkotott YouTube videót.

Mit tartalmaz a magyar lista?

A magyarországi abszolút lista élén nem meglepő módon az országgyűlési választásokra és a labdarúgó-világbajnokságra utaló keresőszavak szerepelnek, de a listán található még Meghan Markle és a holdfogyatkozás is. Tévéműsorok körében a Való Világ és a Korhatáros szerelem jár az élen, receptek között pedig a frankfurti leves és a rizskoch elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Mozifilmek között pedig a Venom című film, a Mamma Mia 2. és a Bohém rapszódia vezetik a sort. Sportesemények közül a már említett világbajnokság mellett kiderült, hogy a téli olimpia és az Australian Open tenisztorna is érdekelte a magyar internetezőket. A fesztiválok köztük a Campus, a VOLT és a Strand kerültek a fókuszba.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem