2019. június 26. szerda János, Pál

Filléres csúcsbort árul alsó polcról a Lidl: 850-ért ezt nem lehet otthagyni


850 forintért árul, szakértők által kihagyhatatlan ajánlatnak ítélt vörösbort a Lidl. Az ital Spanyolországból származik, viszont fontos róla tudni, hogy nem képzi a diszkont állandó borkínálatának részét, úgyhogy érdemes sietve lecsapni rá, ugyanis minden bizonnyal hamar kifut majd.

Az olcsó bor egyáltalán nem biztos, hogy eredendően rossz is. Sőt, manapság egyre több példát találunk arra, hogy a különböző áruházakban abszolút megfizethető áron szerezhetünk be olyan minőségi italokat, amikről egyszerűen nem lehet megmondani, hogy olykor még 1 000 forintba sem kerülnek. 

Na, mi most pont egy ilyen ajánlatot csíptünk el a Lidl kínálatában. A szóban forgó nedű az Eje Monastrell 2017, melyet a Művelt Alkoholista szúrt ki, majd kóstolás után a következőket írta róla kritikája kezdetén:

Aki még nem kóstolt monastrellt (más néven mourvedrét), annak azért, aki meg már megtette és szívesen inna újra, annak azért. Vagy ha csupán jó déli típusú vöröset szeretnénk potom pénzért (az nem egyszerű történet).

A szakértő mindezek után csupán arra hívta fel az érdeklődők figyelmét, hogy egyetlen intelemként fogadják meg, nyitás után érdemes kicsit szellőztetni, ugyanis "redukciós fülledtséggel nyit". Oké, de milyen maga a bor?

Tanítanivaló módon hozza a tipicitást (a spanyolt, a francia értelmezés némileg más), ami, ha ilyen tisztán tárul elénk, véleményem szerint az egyik legizgalmasabb vörös fronton: aromatikailag szerecsendió, vér és keserű csokoládé jellemzi, felépítésben telt, krémes és strukturált

- jegyzi Németi Zoltán, aki azt is hozzáteszi, csak a monastrellnek vannak ilyen tanninjai. A végelszámolásnál mindez egyébként 5 pontot (85/100) ért. Abszolút alkalmi vétel a bor, főleg ha hozzátesszük, hogy

850 forintba kerül belőle egy palack.

Az alkalmi vétel pedig jelent esetben a "best buy"-ság mellett azt is jelenti, hogy ténylegesen alkalmi dologról van szó, hiszen a bor nem része a diszkont alapkínálatának, és várhatóan gyorsan kifut. 

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt kevés magyar tudja: így lehet pofátlanul olcsó a luxusnyaralás
Görögországban, Spanyolországban, Mallorcán, Ibizán még bőven lehet nyaralni akár október közepéig.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.27-07.03
Országos

Aldi

06.27-07.03
Országos

Auchan

06.27-07.03
Országos

Lidl

06.27-07.03
Országos

Spar

06.26-07.03
Országos

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

  Ajánlatunk