2020. január 21. kedd Ágnes

Ezt igazából csak a magyar nők csinálják: így vásárolnak, de nagyot is kaszálnak közben


Új rekord a közvetlen értékesítésben: az eddigi legnagyobb, 192,9 milliárd dolláros globális forgalommal és bővülő, 118 millió fős értékesítői létszámmal zárta az elmúlt évet az ágazat - derül ki a Közvetlen Értékesítők Szövetsége Világszervezetének (WFDSA) elemzéséből. A kényelmes és biztonságos vásárlás hazánkban is népszerű: tavaly közel 60 milliárd forintot hagytunk a közvetlen értékesítő cégeknél, főként étrend-kiegészítőkre és szépségápolási termékekre költöttünk. 

Mi, magyarok továbbra is szívesen vásárolunk közvetlen értékesítőktől: az elmúlt évben közel 60 milliárdos forgalommal zárt a szektor, ami 12%-os bővülést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest - derül ki a Közvetlen Értékesítők Szövetsége (DSA) 2018-as összegzéséből. 

Egészségre és szépségre költünk

Hazánkban - a globális és európai tendenciákkal összhangban - a wellness termékek és étrend-kiegészítők (57%), valamint a szépségápolási termékek (22%) a legkelendőbbek, míg a dobogó harmadik fokára pedig a háztartási cikkek (9%) kerültek. 

Vonzó a közvetlen értékesítői modell

A direkt értékesítői létforma sem veszített népszerűségéből, hiszen a szövetség nyilvántartása szerint az elmúlt évben Magyarországon több mint félmillióan voltak kapcsolatban nemcsak vásárlóként, hanem értékesítőként - rész- vagy akár teljes munkaidőben - a szektorral. Az értékesítők háromnegyede (71%) nő, leginkább a 35-54 éves korosztály választja ezt a szakmát, de jelentős arányban képviseltetik magukat a 25-34 év közöttiek és az 55 év felettiek is. Ezek az adatok egyaránt vonatkoznak a fogyasztókra, illetve az értékesítőként működő vállalkozókra is, a két kategória között ugyanis a közvetlen értékesítés jellemzően szabad vállalkozási rendszeréből adódóan lehetséges az átjárás.

Az adatokból egyértelműen kiderül, hogy a magyarok számára fontos a kényelmes, ugyanakkor biztonságos vásárlás lehetősége, amit a személyes kapcsolattartásra épülő közvetlen értékesítési modell kínál. A közvetlen értékesítés, mint rugalmas vállalkozási forma továbbra is többszázezer magyarnak nyújt extra bevételi lehetőséget

- mondta el Endrédi László, a Közvetlen Értékesítők Szövetségének elnöke.

Rekordot döntött a közvetlen értékesítés

A közvetlen értékesítés összforgalma évről évre rekordokat dönt: 2015 óta minden évben nőtt, 2018-ra 192,9 milliárd dollárra emelkedett. A legnagyobb piac Ázsia, mely a teljes forgalom 46 százalékát adja, őt követi Észak- és Dél-Amerika (32%). Európa a harmadik legnagyobb közvetlen értékesítési piac (21%), az összforgalom 2018-ban 33,3 milliárd Eurót ért el. Európa Top 3 piaca Németország (14,8 milliárd EUR), Franciaország (4,5 milliárd EUR) és Nagy-Britannia (2,9 milliárd EUR). Az Afrika és Közel-Kelet régió a globális közvetlen értékesítési piac mindössze 1 százalékát adja.

A legkeresettebbek a wellness termékek és étrend-kiegészítők világszerte (33%) és Európában is (33%), második helyen a szépségápolási termékek állnak (globális: 31%, Európa: 26%), a harmadik legnépszerűbb kategóriát pedig a háztartási cikkek adják (globális: 13%, Európa: 14%). Az értékesítők összlétszáma világszerte 118,4 millió, Európában 14,3 millióan foglalkoznak közvetlen értékesítéssel. Világszerte 74 százalék, míg Európában 78 százalék a nők aránya.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS