2020. október 22. csütörtök Előd

Ezt biztosan nem gondoltad volna a Magyar Postáról: a számok nem hazudnak

  • NapiCsárt
  • 2019. szeptember 13. péntek 16:42

A Magyar Posta 2018-as adatok alapján a világ 30. legjobb postája. Az összesített lista egyébként 173 országot számol, szóval a helyezésünk nem is olyan rossz. Igaz, a környező országok közül Ausztria, Szlovénia és Szlovákia is utcahosszal ver bennünket, de például Norvégiát, Izlandot vagy Spanyolországot lepipáltuk. Ja, és még rekordolcsóak is vagyunk!

Az Egyetemes Postaegyesület minden évben rangsorolja a föld országainak postáit. A 173 tagból álló listán négy fő szempont alapján pontozzák az országok postáit, és e pontok alapján állítják össze a végső rangsort. A négy tényező:

  • megbízhatóság,
  • lokális rendelkezésre állás,
  • jelentősége,
  • rugalmasság.
Mindezek alapján Magyarország az összesített listán a 30. helyen végzett.

Többek között például olyan országokat megelőzve, mint Norvégia vagy Izland. Üröm az örömben azonban, hogy a környező országok közül Ausztria (10.) például rommá ver bennünket, ahogy Szlovénia (11.) is, sőt Szlovákia (16.) is jócskán előttünk végzett az összesített listán. 

Közepesen jók, ám annál olcsóbbak vagyunk

A Deutsche Post nemrégiben összeszedte, hogy melyek Európa legdrágább, illetve legolcsóbb postái. A lista alapján Magyarországon van a 5. legolcsóbb postaszolgáltatás Európában. Egy levélküldemény nálunk ugyanis 50 euro centbe vagyis átszámolva

161 forintba kerül.

környező országok közül csupán Szlovénia olcsóbb még nálunk is. Romániában, Szlovákiában, Ausztriában és Horvátországban ugyanakkor drágább feladni egy levelet. Érdemes azonban azt is látni, hogy Szlovéniában például úgy olcsóbb az egyik legalapvetőbb postai szolgáltatás, hogy ők a világ 11. legjobbjának számítanak jelenleg. 

Az árakat tekintve összességében egyébként azt lehet mondani, hogy Magyarországon az EU-átlaghoz képest majdnem feleannyiba kerül a levélfeladás.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó