2020. július 4. szombat Ulrik

Ezek a legolvasottabb könyvek idén nyáron - itt a lista

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. július 7. hétfő 15:05

Csupán az óriási rajongótáborral rendelkező Vavyan Fable tudta megelőzni a Lovasi Andrásról szóló riportkönyvet a Bookline júniusi TOP50 összesítésében. A dobogó harmadik helyén az Amit rosszul tudunk a gyerekekről című pszichológiai újdonság végzett, a listában azonban számos magyar szépirodalmi alkotás is megtalálható.


Ha új regénnyel rukkol elő, Vavyan Fable szinte mindig a toplisták élén landol. A művésznéven alkotó magyar krimiíró ma már kultuszszerzőnek számít, eladott könyveinek példányszáma eléri a 3-3,5 milliót, a Hol volt, hol nem volt...-ban pedig ismét a rá jellemző nyelvi leleménnyel és sajátos humorral teremt újabb különleges világot szellemekkel és csodabogarakkal egy mediterrán szigeten. A civilben Molnár Éva nevet viselő szerző maga mögé utasította a várva várt Idáig tudom a történetet című Lovasi-könyvet is, ami a múlt hónapban csupán már az előjegyzések alapján a TOP50-be került.

Po Bronson és Ashley Merryman könyve, az Amit rosszul tudunk a gyerekekről harmadik helyezése a családpszichológia és a gyereknevelés iránti lankadatlan érdeklődést jelzi, és ugyanígy a kisgyerekeseket szólítja meg a legújabb Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv is (4.): nemcsak 12 új mesével, hanem színes és izgalmas feladatokkal köti le a kicsik figyelmét, ami a nyári pihenőre vágyó szülőknek is felüdülésként szolgálhat.

A 2013-as év egyik legnagyobb nemzetközi könyvsikere, John Green Csillagainkban a hiba című romantikus regénye a hazai bemutatót követően a 4. helyezést érte el a toplistán. A két haldokló tinédzser szerelme nemcsak regényben, hanem immár a magyar mozikban is megérinti a közönség szívét, és ugyanígy filmbemutatóhoz köthető Jonas Jonasson, a Rejtő Jenő reinkarnációjaként is emlegetett svéd író könyve, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (44.). Nemzetközi terepen Alice Munro és Stephen King neve már önmagában garancia a sikerre: a Nobel-díjas írónő Drága élet című novelláskötettel búcsúzik az irodalomtól (10.), míg a horrorklasszis egy olyan vidámparkba helyezte legújabb regényének, a Joylandnek cselekményét (11.), ahol az elvarázsolt kastélyban egy brutálisan meggyilkolt lány valódi szelleme kísért.

Június 9-16. között zajlott a 86. Ünnepi Könyvhét, amelyre számos író készült könyvmegjelenéssel, így nem csoda, hogy az olvasók érdeklődése fokozottan a magyar szerzők felé fordult. Ennek nyomát a júniusi sikerlistán is felfedezni, több újdonság, Esterházy Péter (Egyszerű történet vessző száz oldal - a Márk-változat - 14.), Rakovszky Zsuzsa (Szilánkok - 24.), Ungváry Krisztián (Tettesek vagy áldozatok - 28.) és Bodor Johanna (Nem baj, megértem - 29.) új könyve is az élmezőnybe került, de még mindig a legjobbak között van pár korábbi megjelenés, például Grecsó Krisztián Megyek utánad (7.) és Závada Pál Természetes fény (37.) című műve. Bár műfaja miatt a listában nem tüntettük fel, a TOP50 14. helyén végzett a Libri-Shopline gondozásában újraindult Könyves Magazin is, amely a KönyvesBlogból nőtte ki magát, és immár 96 oldalon mutatja be a kortárs irodalom aktualitásait.

A Könyvhét mellett a június közepén kezdődő futball világbajnokság is éreztette hatását, Jonathan Wilson focitörténetet feldolgozó, Futballforradalmak című műve a 22. helyen nyitott. Lévai Balázs Lovasi-könyve az e-könyveket kedvelők között is népszerű volt, itt sikerült az első helyet elérnie, Grecsó Krisztián pedig a szórakoztató irodalom jól ismert szerzői mellett is javított múlt havi helyezésén az e-könyves mezőnyben: a Megyek utánad az ötödikről a 3. helyre került.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk