2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Ezek a konyhai gépek bírják a strapát: több tízezret spórolhatsz, ha jól választasz


Az egészséges életmód terjedése és a gyakori élelmiszerbotrányok következtében egyre többen inkább maguk készítik el az ételüket otthon, a készétel vásárlása helyett. Emiatt nő a konyhai berendezések iránti igény. A karácsonyi időszakban különösen népszerűek a konyhai robotgépek, amelyeket a Tudatos Vásárlók Egyesülete is tesztelt. Vizsgálták, hogy milyen jól aprítják, szeletelik a zöldséget, keverik a turmixot, dagasztják a tésztát, és mennyire strapabíró a motorjuk.

A többfunkciós konyhai robotgépek előnye, hogy egy készülékkel tudunk zöldséget aprítani, habot verni, tésztát dagasztani, vagyis nem kell több különböző kütyüt kerülgetnünk a lakásban. Hátrányuk, hogy nagy helyet foglalnak és drágák, akár több százezer forintot is elkérhetnek értük. Ezért csak akkor éri meg beruházni egy ilyenbe, ha valóban gyakran és nagyobb mennyiségű étel készítésére használjuk. Különben bőven elég egy erősebb botmixer, ha nagyon turbózni akarjuk, akkor olyat válasszunk, amelyiknek aprító edénye is van.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 105 nagy konyhai robotgépet tesztelt 18 márkától. Olyan ismert márkák termékei is górcső alá kerültek, mint Bosch, Electrolux, Kendwood, KitchenAid, Moulinex, Philips, Smeg. 

Konyhai robotgépnél az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen jól készíti el a kívánt ételt vagyis aprítás után nem maradnak-e nagy zöldségdarabok az edényben, csomómentes lesz-e a tészta vagy a turmix. Ha pedig rendszeresen, nagy mennyiségű ételt készítünk, az is fontos, hogy a motor jól bírja a strapát, egy év után is akadálytalanul tudjuk használni, vagyis ne kelljen gyakran pihentetni például tésztakeverés közben. A teszt során mindegyik gépnek összesen 120 keverési ciklust, ezen felül (készülék típusától függően) hasonló számú dagasztási ciklust kellett elvégezniük. 

A tesztből kiderült, hogy akár 40-80 ezer forint körüli áron is kaphatunk jól működő, strapabíró készüléket, vagyis nem kell feltétlenül több százezret kiadnunk érte. A lista élén végzett 40 és 220 ezer forintos áron kapható Bosch, Kenwood, Philips, KitchenAid konyhagépek azzal szereztek sok pontot, hogy jól aprították a zöldséget, felverték a habot, megdagasztották a tésztát. 

Ráadásul a rendszeres használat sem lassította le őket, vagyis bírták a strapát.

A 105 készülék nagy része a fenti teszt elvégzése után is hibátlanul működött. 16 készülék viszont kevésbé bizonyult strapabírónak a fogyasztóvédők tesztje során. Ezeknél már apróbb hibák jelentkeztek a tesztelés közben, többszöri használat után már lassabban működtek, leálltak, csak pihentetés után lehetett újraindítani őket. A kevésbé strapabírók között volt 50 ezer de 350 ezer forintos készülék is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.