2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Erre költi eurómillióit a magyar lottónyertes: szamolatlanul szórná a pénzt


A 23. héten az Eurojackpot főnyereménye bruttó 42 millió euró, azaz közel 14 milliárd forint. A játék hazai bevezetése óta csaknem 4,8 millió magyar játékos nyert ezen a típusú játékon.

2014-ben Magyarországon is elindult a nemzetközi Eurojackpot játék, az azóta eltelt időszakban több jelentős nyeremény is született hazánkban. 2017 februárjában például az egyik szerencsés lottójátékosnak sikerült az, amiről a legtöbben egész életünkben csak ábrándoznak: telitalálatos lett a feladott szelvénye az Eurojackpot-on. A közel 6 milliárd (bruttó 22,5 millió euró) forintos összeg azóta is a magyar lottótörténet legnagyobb nyereménye.

Az Eurojackpot a hazánkban játszható számsorsjátékok közül egyedülálló abban a tekintetben, hogy akár több tízmilliós összeggel gazdagodhatunk akkor is, ha az adott játékos csupán 5 vagy 5+1 számot talál el. Előbbi esetben az átlagnyeremény megközelíti a 32 millió, utóbbi esetében pedig a több mint 250 millió forintot.

Egy, a Szerencsejáték Zrt. által a közelmúltban elkészített reprezentatív kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok többsége mit tenne abban az esetben, ha megnyerné az Eurojackpot főnyereményét.

A válaszadók közel kétharmada azonnal elmondaná a jó hírt házastársának, párjának, míg egyötödük senkivel sem osztaná meg az örömhírt. Azt is elárulták, hogy mire költenék a nyereményt: a megkérdezettek 54 százaléka álmai ingatlanját vásárolná meg, de vannak olyanok is, akik részvényekbe fektetnék pénzüket (11%). A hosszabb távú gondoskodás jegyében pedig a lakosság közel háromnegyede családja támogatására használná fel a nagy összegű nyereményt.

A szerencse bárkit megtalálhat, így érdemes még a ma esti sorsolás előtt megtippelni az 5+2 számot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk