2020. augusztus 14. péntek Marcell

Ennyit költ gyereke különóráira az átlag magyar: na és Te?


Az óvodás és kisiskolás gyermekek különóráira a családok nagy része havonta 5-10 ezer forint körüli összeget költ - derül ki egy friss felmérésből.

Óvodás korban a családok 80 százaléka megússza havi tízezer forint alatt a foglalkozásokat, de alsó tagozatban már több mint 40 százaléknak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, minden tizedik család 20 ezer forintot, a szülők 3,5 százaléka pedig 30 ezret is kiad - derül ki a Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex felméréséből. Óvodás gyermekeiket a legtöbben úszótanfolyamra íratják be, amit a mozgásfejlesztő, a tánc és a nyelvórák követnek a szülők népszerűségi listáján. A válaszadók 4,3%-a úgy gondolja azonban, hogy óvodás korban még semmilyen tanfolyamra nincs szükség, ennél valamivel többen érdeklődnek a harcművészeti, kevesebben pedig a dráma foglalkozások iránt.

A több mint 700 megkérdezett szülő harmada úgy véli, már 4-5 éves korban érdemes tanfolyami keretek között úszni tanítani a kicsiket, 27 százalék 3-4 éves korban, míg közel 20 százalék már csecsemőkorban elkezdené az úszó tanfolyamot, a döntő többség heti két alkalommal. A szülők 11 százaléka úgy gondolja, hogy a vízhez szoktatást az esti fürdetéskor a fej lelocsolásával kell kezdeni, a válaszadók fele vízben játszással, labdázással javasolja megszerettetni a vizet, 22 százalék pedig a babaúszásban hisz.

Az úszás és a víz szeretete az úszásoktatók és a szülők szerint is a vízi játékokkal kezdődik. Nyár elején jelentősen megnő a vízipisztolyok, vízibombák, strandcikkek, labdák, homokozó készletek, kishajók és más vízi játékok forgalma, az összforgalom 2 százalékát is elérheti. A szünidő kezdetén pedig az utazó játékok népszerűsége is emelkedik, bár ez a játékvásárokon már több mint két évtizede jelen lévő kategória itthon még csak a játékforgalom 0,5 százalékát teszi ki

- Borhi János, a Formatex ügyvezető tulajdonosa.

A megkérdezettek 78 százaléka úgy véli, hogy azért érdemes úszni, mert egészséges a gerinc és az egész test számára, 48 százalék gondolja azt, hogy az úszás legnagyobb értéke az, hogy kitartásra tanít, 25 százalék úgy véli, azért fontos, mert nem terheli meg az ízületeinket és segít koncentrálni.

Arra a kérdésre, hogy van-e a gyerekeknek a magyar vízi sportolók közül példaképe, 16,6 százalék válaszolta azt, hogy nincs, 43 százalék Hosszú Katinkára néz fel, közel 30 százalék pedig a férfi vízilabda válogatottat tartja példaképének, akiket Gyurta Dániel, Cseh Laci, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás és Risztov Éva követnek. A felmérésben résztvevők között a vizes világbajnokság sportágai közül az úszás a legkedveltebb, majd a vízilabda és a szinkronúszás, utána a műugrás és az óriás toronyugrás, végül a nyíltvízi úszás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.