27 °C Budapest
Store sign of an IKEA furniture store in Zurich Spreitenbach on September 21, 2012.

Kiderült a nagy IKEA-titok: tényleg olcsóbbak a bútorok Ausztriában, mint Magyarországon?

2023. február 3. 14:59

Magyar tiktokker "buktatta" le a svéd bútoráruházat: a pletykákkal ellentétben a legtöbb termék még mindig drágább az osztrák IKEA áruházakban, mint Magyarországon.

A felhasználó egy január végén készített TikTok-videóban mutatta meg, hogy adott cikkszámra rákeresve milyen árkülönbség van az IKEA hazai- és az osztrák webshopjában. Az eredmény: míg az osztrák élelmiszerárak sok esetben már bőven alatta vannak a hazainak (az EU-bajnok magyar élelmiszer-infláció miatt), addig a svéd bútoróriás legtöbb terméke még mindig olcsóbb Magyarországon, mint a sógoréknál.

Noha néhány terméknél valóban lehet fogni pár ezer forintot, ha kint vásárolunk, ilyen az IKEA METOD néven futó konyhai alsószekrénye is, amely 1000 forinttal olcsóbb kint, mint itthon; de egy ruhásszekrény, vagy egy komplett konyhai elem már több tízezerrel kóstálhat többet, mint a magyar IKEA-áruhazákban. De az IKEA élelmiszereiért (pl. az IKEA KORVBRÖD hot-dog kolbász) sem érdemes kilátogatni Ausztriába, egyelőre azok is feljebb vannak ugyanis árban. Íme a videós összehasonlítás, benne számos termékkel:

@szekrenyszereles.hu

♬ Epic Music(863502) - Draganov89

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az IKEA Magyarország a 2022-es pénzügyi évben 130 milliárd forint kiskereskedelmi forgalmat realizált, amely közel 20%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az áruházakban 3,5 millió vásárlót fogadtak, az online vásárlás részesedése pedig 21,6% volt. Nemrég viszont kiderült az is, hogy az infláció miatt az áruház áremelésre kényszerülhet 2023-ban, de hogy pontosan mikortól, azt még nem tudni. Legutóbb tavaly ősszel írtunk amúgy arról, hogy folyamatos az árkorrekció az IKEA-nál, de amúgy ez általános a bútorpiacon:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem