15 °C Budapest
Store sign of an IKEA furniture store in Zurich Spreitenbach on September 21, 2012.

Kiderült a nagy IKEA-titok: tényleg olcsóbbak a bútorok Ausztriában, mint Magyarországon?

2023. február 3. 14:59

Magyar tiktokker "buktatta" le a svéd bútoráruházat: a pletykákkal ellentétben a legtöbb termék még mindig drágább az osztrák IKEA áruházakban, mint Magyarországon.

A felhasználó egy január végén készített TikTok-videóban mutatta meg, hogy adott cikkszámra rákeresve milyen árkülönbség van az IKEA hazai- és az osztrák webshopjában. Az eredmény: míg az osztrák élelmiszerárak sok esetben már bőven alatta vannak a hazainak (az EU-bajnok magyar élelmiszer-infláció miatt), addig a svéd bútoróriás legtöbb terméke még mindig olcsóbb Magyarországon, mint a sógoréknál.

Noha néhány terméknél valóban lehet fogni pár ezer forintot, ha kint vásárolunk, ilyen az IKEA METOD néven futó konyhai alsószekrénye is, amely 1000 forinttal olcsóbb kint, mint itthon; de egy ruhásszekrény, vagy egy komplett konyhai elem már több tízezerrel kóstálhat többet, mint a magyar IKEA-áruhazákban. De az IKEA élelmiszereiért (pl. az IKEA KORVBRÖD hot-dog kolbász) sem érdemes kilátogatni Ausztriába, egyelőre azok is feljebb vannak ugyanis árban. Íme a videós összehasonlítás, benne számos termékkel:

@szekrenyszereles.hu

♬ Epic Music(863502) - Draganov89

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az IKEA Magyarország a 2022-es pénzügyi évben 130 milliárd forint kiskereskedelmi forgalmat realizált, amely közel 20%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az áruházakban 3,5 millió vásárlót fogadtak, az online vásárlás részesedése pedig 21,6% volt. Nemrég viszont kiderült az is, hogy az infláció miatt az áruház áremelésre kényszerülhet 2023-ban, de hogy pontosan mikortól, azt még nem tudni. Legutóbb tavaly ősszel írtunk amúgy arról, hogy folyamatos az árkorrekció az IKEA-nál, de amúgy ez általános a bútorpiacon:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?