13 °C Budapest
Unrecognizable person holding fishing rod at sunset, close up.

Milliós értékű felszereléssel akart meglépni ez a horgász: rajtaütöttek a magyar kommandósok

ATV
2022. február 5. 17:02

Elfelejtette elutalni a pénzt - ezt állította egy 29 éves baranyai férfi, aki 35 millió forint értékű horgászfelszerelést nem fizetett ki egy német cégnek. A legutolsó fizetési felszólítást már a kommandósok adták át neki - ebben csalással vádolják a férfit.

A kommandósok ébresztették a férfit a baranyai Nagypeterden szerda hajnalban. A 29 éves férfi azért akadt a horogra, mert 35 millió forinttal károsított meg egy német horgászfelszereléssel foglalkozó céget ahonnan nagy mennyiségű árut rendelt - hangzott el az ATV Híradóban.

Ezek a termékek megérkeztek és a német cég egy 30 napos fizetési határidőt szabott meg. Azonban a férfi ezt a határidőt nem tartotta be és a többszöri felszólításra sem tett a fizetésnek eleget. Az árukészlet egy részét tovább értékesítette, az abból folyt pénzt pedig felélte.

A rendőrök több házban és horgászboltokban is házkutatást tartottak, ahol a rendelt áru egy részét meg is találták. Egy pécsi horgászegyesület elnöke szerint nagyon oda kell figyelni kitől, mit vesz meg a horgász:

Két lehetőség van, vagy illegálisan szerezte be, mint minden más egyébnél, mert az illegalitásnak megvan a jó magyar szava, az a lopás, tehát így szerezte, vagy a másik, vagy épp az egy olyan szerzemény, amit nem akar az eladó tulajdonképpen a tudomásunkra hozni, csak az a baj, amikor jön a rendőrség és megérkezi honnan szereztem én.

Noha a férfi egy német céget károsított meg, az ATV Híradó által megkérdezett ügyvéd szerint mindenképp Magyarországon tárgyalják majd a büntető ügyet.  

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Két eset lehetséges, egyrészt, ha a sértett Magyarországon tesz feljelentést, akkor egyértelműen itt kell lefolytatni az eljárást, illetve ha külföldi hatóságnál tesz feljelentést, akkor az úgynevezett bűnügyi jogsegély keretében a külföldi hatóság megkeresi Magyarországot és ebben az esetben is itthon folyik majd az eljárás

– mondta az ügyvéd.A férfi ellen üzletszerűen nagy értékre elkövetett csalás miatt indult eljárás. Amennyiben bűnösnek találják 5 éves börtönbüntetést is kaphat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm