Unrecognizable person holding fishing rod at sunset, close up.

Milliós értékű felszereléssel akart meglépni ez a horgász: rajtaütöttek a magyar kommandósok

ATV
2022. február 5. 17:02

Elfelejtette elutalni a pénzt - ezt állította egy 29 éves baranyai férfi, aki 35 millió forint értékű horgászfelszerelést nem fizetett ki egy német cégnek. A legutolsó fizetési felszólítást már a kommandósok adták át neki - ebben csalással vádolják a férfit.

A kommandósok ébresztették a férfit a baranyai Nagypeterden szerda hajnalban. A 29 éves férfi azért akadt a horogra, mert 35 millió forinttal károsított meg egy német horgászfelszereléssel foglalkozó céget ahonnan nagy mennyiségű árut rendelt - hangzott el az ATV Híradóban.

Ezek a termékek megérkeztek és a német cég egy 30 napos fizetési határidőt szabott meg. Azonban a férfi ezt a határidőt nem tartotta be és a többszöri felszólításra sem tett a fizetésnek eleget. Az árukészlet egy részét tovább értékesítette, az abból folyt pénzt pedig felélte.

A rendőrök több házban és horgászboltokban is házkutatást tartottak, ahol a rendelt áru egy részét meg is találták. Egy pécsi horgászegyesület elnöke szerint nagyon oda kell figyelni kitől, mit vesz meg a horgász:

Két lehetőség van, vagy illegálisan szerezte be, mint minden más egyébnél, mert az illegalitásnak megvan a jó magyar szava, az a lopás, tehát így szerezte, vagy a másik, vagy épp az egy olyan szerzemény, amit nem akar az eladó tulajdonképpen a tudomásunkra hozni, csak az a baj, amikor jön a rendőrség és megérkezi honnan szereztem én.

Noha a férfi egy német céget károsított meg, az ATV Híradó által megkérdezett ügyvéd szerint mindenképp Magyarországon tárgyalják majd a büntető ügyet.  

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Két eset lehetséges, egyrészt, ha a sértett Magyarországon tesz feljelentést, akkor egyértelműen itt kell lefolytatni az eljárást, illetve ha külföldi hatóságnál tesz feljelentést, akkor az úgynevezett bűnügyi jogsegély keretében a külföldi hatóság megkeresi Magyarországot és ebben az esetben is itthon folyik majd az eljárás

– mondta az ügyvéd.A férfi ellen üzletszerűen nagy értékre elkövetett csalás miatt indult eljárás. Amennyiben bűnösnek találják 5 éves börtönbüntetést is kaphat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?