Megszólalt a Decathlon, Hervis: mégsem volt nagy bukta a boltzár?

Megszólalt a Decathlon, Hervis: mégsem volt nagy bukta a boltzár?

2016. április 13. 14:36

Tegnap már meg is szavazta a parlament a vasárnapi boltzár eltörlését, vagyis akár újra kinyithatnának a boltok vasárnaponként. Az élelmiszerláncok már megszólaltak az ügyben, most mutatjuk, mit szólnak a vasárnapi nyitáshoz a sportáruházak.


A Decathlon elmondása szerint a vasárnapi boltzár eltörlése logikus lépés volt, ami vásárlók számára mindenképpen előnyt jelent, hiszen így talán enyhülhetnek a már-már elviselhetetlenné vált szombatok.

Véleményük szerint már egy év alatt is sokat változott a helyzet, ugyanis most már azok a munkavállalók is inkább a nyitva tartás ellen vannak, akik egy éve még a boltzár ellen voltak, hiszen ez alatt az időszak alatt hozzászoktak a heti egy fix szabadnaphoz. Ezért az ő szempontjukból negatív a fogadtatás.

KATTINTS! Lázadnak a dolgozók: nem mindenki örül a vasárnapi nyitásnak

Mi forgalmat nem vesztettünk az elmúlt 1 évben (sőt 6 nap alatt 20 százalékkal magasabb forgalmat értünk el, mint korábban 7 nap alatt), ugyanakkor nagyon sokat költöttünk arra, hogy a plusz kasszák telepítésével, a logisztikai rendszerünk átalakításával illetve néhány áruházunk parkolójának bővítésével megkönnyítsük vásárlóink életét

- válaszolta megkeresésünkre a Decathlon ügyvezető igazgatója, Pósfai Gábor.

Összességében azt gondolják, hogy egy évvel ezelőtt jobban át kellet volna gondolni az eredeti törvényt. Az áprilisi vasárnapokon pedig még biztosan nem nyitnak ki, hiszen először szeretnék kikérni a dolgozóik véleményt, ráadásul erre a hónapra már a dolgozók beosztása is készen van. Nem szeretnének kapkodni, sokkal fontosabbnak tartják, hogy a dolgozókkal együtt hozzanak egy mindenki számára elfogadható döntést.

Azt nem tudom elképzelni, hogy ne legyünk nyitva majd vasárnaponként, de azt igen, hogy a korábbiakhoz képest szűkített időben. Legkorábban május elejétől lehetünk nyitva, de onnantól egységesen minden üzletünk

- tette hozzá a Pósfai Gábor.

Ezzel szemben a Hervis Sport- és Divatkereskedelmi Kft. egyértelműen üdvözli a vasárnapi nyitvatartás tilalmának feloldását. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy mind a 27 hazai üzletüket a lehető legrövidebb idő alatt felkészítsék a vasárnapi vásárlók kiszolgálására.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormány döntése racionális, és a vásárlók többségének szándékát tükrözi. Ez abból is érzékelhető, hogy a vasárnapi zárvatartási időszakban sem csökkent a Hervis online üzletének forgalma, azaz a vásárlók a bezárt üzletek ellenére vásárlással töltötték pihenőnapjukat

- mondta el Viola Krisztina, a Hervis Sport- és Divatkereskedelmi Kft. ügyvezetője.

A menedzsment tájékoztatása szerint a Hervis a 2015-ös évet stabil forgalomnövekedéssel zárta. Az online értékesítésből származó bevételek aránya is dinamikusan nőtt az éves forgalmon belül: 2015 első felében például mintegy 43 százalékos növekedést produkált ez a csatorna az előző év hasonló időszakához képest.

 

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?