5 °C Budapest

Politikai botrány pörgette fel a magyar híroldalakat

Pénzcentrum
2012. április 5. 17:03

Komoly látogatottságnövekedést hozott az internetes hírportálok számára a köztársaság elnök lemondása körüli huzavona. A Schmitt Pál Hírversenyt az Index nyerte. Ha valami fontos történik az országban, azt a jelek szerint elsősorban az Indexen szeretik követni a magyar internetezők. A köztársasági elnökkel kapcsolatos események rekordlátogatottságot hoztak.

Múlt hét csütörtökön, március 29-én, amikor az egyetem visszavonta a kisdoktori fokozatot, az Index címlapon 3,43 millió oldalletöltés keletkezett, míg az Origo címlapján 1,8 millió. A belpolitikai rovatok esetében is egyértelműek az arányok: az Index Belföld rovata 1,39 millió oldalletöltést ért el, míg az Origo Itthon 757 ezret.

A legnagyobb különbség a két címlap között hétfőn, a lemondás napján volt. Ekkor az Index címlapja több mint 2 millió oldalletöltéssel kapott többet az Origóénál (3,75 millió vs. 1,68 millió). Hétfőn az Index Belföld rovata csúcsot döntött, 417 ezer egyedi látogatót ért el, akik 1,91 millió oldalletöltést generáltak.

A fenti grafikonon látható, hogy a köztársasági elnökkel kapcsolatos események idején az Indexnek csak a Belföld rovata már önmagában is többször elérte, illetve meghaladta az Origo címlapjának olvasottságát. Az Index Belföld rovata ezeken a napokon nagyobb volt, mint a Hír24.hu vagy a HVG.hu egésze, mind egyedi látogatószám, mind oldalletöltés alapján.

A Schmitt Pál lemondásáról szóló anyagnak 584 ezer letöltése volt az Indexen, úgy, hogy a lemondás bejelentése utáni első negyedórában 68 ezer alkalommal nyitották meg az olvasók. Április 2-án, hétfőn 711 ezer egyedi látogató kereste fel az Indexet, ami - leszámítva Orbán Viktor brüsszeli felszólalásának napját - minden idők legnagyobb látogatottsága. Csak a címlapon ezen a napon 603 ezer egyedi olvasó fordult meg. Az Index a LiveInfoval élőben közvetítette a parlamentben elhangzott beszédet, ami 65 ezer nézőt vonzott. Az eredmények önmagukban is kiugrók, de különösen azok a versenytársak számaihoz képest.

Az események az Index mobilos forgalmában is éreztették a hatásukat, napi egyedi látogatószámban átlagosan 15%-os, oldalletöltésben pedig közel 30%-os növekedést hoztak ezek a napok. (*Megjegyzés: A hétfői napon a reggeli órákban nem működött az Origo site-ja, de az öt nap általános trendjén ez nem változtat)

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?