13 °C Budapest

Politikai botrány pörgette fel a magyar híroldalakat

Pénzcentrum
2012. április 5. 17:03

Komoly látogatottságnövekedést hozott az internetes hírportálok számára a köztársaság elnök lemondása körüli huzavona. A Schmitt Pál Hírversenyt az Index nyerte. Ha valami fontos történik az országban, azt a jelek szerint elsősorban az Indexen szeretik követni a magyar internetezők. A köztársasági elnökkel kapcsolatos események rekordlátogatottságot hoztak.

Múlt hét csütörtökön, március 29-én, amikor az egyetem visszavonta a kisdoktori fokozatot, az Index címlapon 3,43 millió oldalletöltés keletkezett, míg az Origo címlapján 1,8 millió. A belpolitikai rovatok esetében is egyértelműek az arányok: az Index Belföld rovata 1,39 millió oldalletöltést ért el, míg az Origo Itthon 757 ezret.

A legnagyobb különbség a két címlap között hétfőn, a lemondás napján volt. Ekkor az Index címlapja több mint 2 millió oldalletöltéssel kapott többet az Origóénál (3,75 millió vs. 1,68 millió). Hétfőn az Index Belföld rovata csúcsot döntött, 417 ezer egyedi látogatót ért el, akik 1,91 millió oldalletöltést generáltak.

A fenti grafikonon látható, hogy a köztársasági elnökkel kapcsolatos események idején az Indexnek csak a Belföld rovata már önmagában is többször elérte, illetve meghaladta az Origo címlapjának olvasottságát. Az Index Belföld rovata ezeken a napokon nagyobb volt, mint a Hír24.hu vagy a HVG.hu egésze, mind egyedi látogatószám, mind oldalletöltés alapján.

A Schmitt Pál lemondásáról szóló anyagnak 584 ezer letöltése volt az Indexen, úgy, hogy a lemondás bejelentése utáni első negyedórában 68 ezer alkalommal nyitották meg az olvasók. Április 2-án, hétfőn 711 ezer egyedi látogató kereste fel az Indexet, ami - leszámítva Orbán Viktor brüsszeli felszólalásának napját - minden idők legnagyobb látogatottsága. Csak a címlapon ezen a napon 603 ezer egyedi olvasó fordult meg. Az Index a LiveInfoval élőben közvetítette a parlamentben elhangzott beszédet, ami 65 ezer nézőt vonzott. Az eredmények önmagukban is kiugrók, de különösen azok a versenytársak számaihoz képest.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az események az Index mobilos forgalmában is éreztették a hatásukat, napi egyedi látogatószámban átlagosan 15%-os, oldalletöltésben pedig közel 30%-os növekedést hoztak ezek a napok. (*Megjegyzés: A hétfői napon a reggeli órákban nem működött az Origo site-ja, de az öt nap általános trendjén ez nem változtat)

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm