3 °C Budapest

Politikai botrány pörgette fel a magyar híroldalakat

Pénzcentrum
2012. április 5. 17:03

Komoly látogatottságnövekedést hozott az internetes hírportálok számára a köztársaság elnök lemondása körüli huzavona. A Schmitt Pál Hírversenyt az Index nyerte. Ha valami fontos történik az országban, azt a jelek szerint elsősorban az Indexen szeretik követni a magyar internetezők. A köztársasági elnökkel kapcsolatos események rekordlátogatottságot hoztak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Múlt hét csütörtökön, március 29-én, amikor az egyetem visszavonta a kisdoktori fokozatot, az Index címlapon 3,43 millió oldalletöltés keletkezett, míg az Origo címlapján 1,8 millió. A belpolitikai rovatok esetében is egyértelműek az arányok: az Index Belföld rovata 1,39 millió oldalletöltést ért el, míg az Origo Itthon 757 ezret.

A legnagyobb különbség a két címlap között hétfőn, a lemondás napján volt. Ekkor az Index címlapja több mint 2 millió oldalletöltéssel kapott többet az Origóénál (3,75 millió vs. 1,68 millió). Hétfőn az Index Belföld rovata csúcsot döntött, 417 ezer egyedi látogatót ért el, akik 1,91 millió oldalletöltést generáltak.

A fenti grafikonon látható, hogy a köztársasági elnökkel kapcsolatos események idején az Indexnek csak a Belföld rovata már önmagában is többször elérte, illetve meghaladta az Origo címlapjának olvasottságát. Az Index Belföld rovata ezeken a napokon nagyobb volt, mint a Hír24.hu vagy a HVG.hu egésze, mind egyedi látogatószám, mind oldalletöltés alapján.

A Schmitt Pál lemondásáról szóló anyagnak 584 ezer letöltése volt az Indexen, úgy, hogy a lemondás bejelentése utáni első negyedórában 68 ezer alkalommal nyitották meg az olvasók. Április 2-án, hétfőn 711 ezer egyedi látogató kereste fel az Indexet, ami - leszámítva Orbán Viktor brüsszeli felszólalásának napját - minden idők legnagyobb látogatottsága. Csak a címlapon ezen a napon 603 ezer egyedi olvasó fordult meg. Az Index a LiveInfoval élőben közvetítette a parlamentben elhangzott beszédet, ami 65 ezer nézőt vonzott. Az eredmények önmagukban is kiugrók, de különösen azok a versenytársak számaihoz képest.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az események az Index mobilos forgalmában is éreztették a hatásukat, napi egyedi látogatószámban átlagosan 15%-os, oldalletöltésben pedig közel 30%-os növekedést hoztak ezek a napok. (*Megjegyzés: A hétfői napon a reggeli órákban nem működött az Origo site-ja, de az öt nap általános trendjén ez nem változtat)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?