Brutális kánikula - sörrel és üdítővel hűsítünk

Pénzcentrum
2007. július 17. 13:39

A negyven fokhoz közelítő melegben hűvös menedéket kínálnak a Tesco hipermarketek. A szokatlanul erős kánikula egyébként megváltoztatta vásárlási szokásokat és természetesen ugrásszerűen megnőtt az üdítőital- és sörforgalom.

Az elmúlt három nap kánikulai időjárása hatására 37 százalékkal több sör és 24 százalékkal több üdítőital és ásványvíz fogyott a Tesco áruházakban. A két héttel ezelőtti, hűvösebb hétvégéhez képest ugrásszerű italforgalom-növekedést regisztráltak a legnagyobb magyarországi áruházláncnál. Érdekes módon, az alkoholmentes üdítők forgalma több mint másfélszerese a sörnek: a kánikula első három napján közel 3,8 millió liter ásványvíz és üdítőital fogyott, míg a sörök kedvelői 2 millió liter árpalét vittek haza a Tesco-ból.

A nagy melegben megváltoztak a vásárlói szokások is - közelítenek a mediterrán országok, Görögország, Olaszország és Spanyolország hagyományaihoz. Míg tavasszal vagy ősszel a napi csúcs délután hat és nyolc óra között zajlik, most a magyar vásárlók igyekeznek minél később intézni a vásárlásaikat. Az elmúlt kánikulai napokon sokszor csak este nyolc óra után indult a nagy roham és még este tizenegykor is csúcsforgalom volt a Tesco áruházaiban.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?