12 °C Budapest

Leépítés várható a T-Com - nál

Pénzcentrum
2005. szeptember 26. 11:30

A tervek szerint a jelenlegi 700 termékes kínálatot körülbelül nyolcvan termékre fogják csökkenteni és egyszerűsítik, illetve fel fogják gyorsítani a beszerzési és a döntéshozói folyamatokat a német T-Com - nál.

 
 
A tervek szerint a jelenlegi 700 termékes kínálatot körülbelül nyolcvan termékre fogják csökkenteni és egyszerűsítik, illetve fel fogják gyorsítani a beszerzési és a döntéshozói folyamatokat a német T-Com – nál.
A drasztikus átszervezések egyúttal azt is jelentik, hogy 2008-ig évente 10-15 ezer dolgozót fognak elbocsátani vagyis a Deutsche Telekom jelenlegi 110 ezer munkatársából 2008-ra 65-80 ezer dolgozó marad majd csak. Walter Raizner így reagált a csökkenő piaci részesedésekre, amelyek mind a T-Online, mind a T-Com esetében bekövetkeztek
Különösen súlyosnak ítélték a Deutsche Telekom vezetői a helyzetet a T-Online-nál, amely az elmúlt időszakban sorozatosan alulmaradt piaci vetélytársaival szemben és amely jelenleg már csak a német szélessávú internetpiac 40 százalékát birtokolja. "Amennyiben nem vigyázunk, hamarosan szanálhatjuk az egész vállalatot" - figyelmeztette a beosztottakat Raizner mielőtt útjára indította volna az első átszervezési programot, ami a menedzserektől az Improve kódnevet kapta.
A szakember egyúttal kijelölte az új nyolctagú elnökséget is, amelyben csupán ketten képviselik a T-Online részleget. Walter Raizner ezzel is arra akar utalni, hogy lezárult egy korszak és ahhoz, hogy a német konszern átvészelje a mostani időszakot, a jövőben új szeleknek kell fújniuk a cég életében.
Az értesülés szerint a leépítések száma elérheti a 45 ezret, a folyamatot a konszern vezetése 2008-ig akarja lezárni. A Walter Raizner, az IBM Deutschland volt főnöke vezette T-Com 2008-ig évente 10-15 ezer munkahelyet akar megszüntetni. A Berliner Zeitung tudomása szerint a T-Com 110 ezer embert foglalkoztat teljes státuszban, 86 ezret közülük Németországban.
Forrás: SG.hu Hírmagazin
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem