Leépítés várható a T-Com - nál

Pénzcentrum
2005. szeptember 26. 11:30

A tervek szerint a jelenlegi 700 termékes kínálatot körülbelül nyolcvan termékre fogják csökkenteni és egyszerűsítik, illetve fel fogják gyorsítani a beszerzési és a döntéshozói folyamatokat a német T-Com - nál.

 
 
A tervek szerint a jelenlegi 700 termékes kínálatot körülbelül nyolcvan termékre fogják csökkenteni és egyszerűsítik, illetve fel fogják gyorsítani a beszerzési és a döntéshozói folyamatokat a német T-Com – nál.
A drasztikus átszervezések egyúttal azt is jelentik, hogy 2008-ig évente 10-15 ezer dolgozót fognak elbocsátani vagyis a Deutsche Telekom jelenlegi 110 ezer munkatársából 2008-ra 65-80 ezer dolgozó marad majd csak. Walter Raizner így reagált a csökkenő piaci részesedésekre, amelyek mind a T-Online, mind a T-Com esetében bekövetkeztek
Különösen súlyosnak ítélték a Deutsche Telekom vezetői a helyzetet a T-Online-nál, amely az elmúlt időszakban sorozatosan alulmaradt piaci vetélytársaival szemben és amely jelenleg már csak a német szélessávú internetpiac 40 százalékát birtokolja. "Amennyiben nem vigyázunk, hamarosan szanálhatjuk az egész vállalatot" - figyelmeztette a beosztottakat Raizner mielőtt útjára indította volna az első átszervezési programot, ami a menedzserektől az Improve kódnevet kapta.
A szakember egyúttal kijelölte az új nyolctagú elnökséget is, amelyben csupán ketten képviselik a T-Online részleget. Walter Raizner ezzel is arra akar utalni, hogy lezárult egy korszak és ahhoz, hogy a német konszern átvészelje a mostani időszakot, a jövőben új szeleknek kell fújniuk a cég életében.
Az értesülés szerint a leépítések száma elérheti a 45 ezret, a folyamatot a konszern vezetése 2008-ig akarja lezárni. A Walter Raizner, az IBM Deutschland volt főnöke vezette T-Com 2008-ig évente 10-15 ezer munkahelyet akar megszüntetni. A Berliner Zeitung tudomása szerint a T-Com 110 ezer embert foglalkoztat teljes státuszban, 86 ezret közülük Németországban.
Forrás: SG.hu Hírmagazin
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?