-1 °C Budapest

Leépítés várható a T-Com - nál

Pénzcentrum
2005. szeptember 26. 11:30

A tervek szerint a jelenlegi 700 termékes kínálatot körülbelül nyolcvan termékre fogják csökkenteni és egyszerűsítik, illetve fel fogják gyorsítani a beszerzési és a döntéshozói folyamatokat a német T-Com - nál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
 
A tervek szerint a jelenlegi 700 termékes kínálatot körülbelül nyolcvan termékre fogják csökkenteni és egyszerűsítik, illetve fel fogják gyorsítani a beszerzési és a döntéshozói folyamatokat a német T-Com – nál.
A drasztikus átszervezések egyúttal azt is jelentik, hogy 2008-ig évente 10-15 ezer dolgozót fognak elbocsátani vagyis a Deutsche Telekom jelenlegi 110 ezer munkatársából 2008-ra 65-80 ezer dolgozó marad majd csak. Walter Raizner így reagált a csökkenő piaci részesedésekre, amelyek mind a T-Online, mind a T-Com esetében bekövetkeztek
Különösen súlyosnak ítélték a Deutsche Telekom vezetői a helyzetet a T-Online-nál, amely az elmúlt időszakban sorozatosan alulmaradt piaci vetélytársaival szemben és amely jelenleg már csak a német szélessávú internetpiac 40 százalékát birtokolja. "Amennyiben nem vigyázunk, hamarosan szanálhatjuk az egész vállalatot" - figyelmeztette a beosztottakat Raizner mielőtt útjára indította volna az első átszervezési programot, ami a menedzserektől az Improve kódnevet kapta.
A szakember egyúttal kijelölte az új nyolctagú elnökséget is, amelyben csupán ketten képviselik a T-Online részleget. Walter Raizner ezzel is arra akar utalni, hogy lezárult egy korszak és ahhoz, hogy a német konszern átvészelje a mostani időszakot, a jövőben új szeleknek kell fújniuk a cég életében.
Az értesülés szerint a leépítések száma elérheti a 45 ezret, a folyamatot a konszern vezetése 2008-ig akarja lezárni. A Walter Raizner, az IBM Deutschland volt főnöke vezette T-Com 2008-ig évente 10-15 ezer munkahelyet akar megszüntetni. A Berliner Zeitung tudomása szerint a T-Com 110 ezer embert foglalkoztat teljes státuszban, 86 ezret közülük Németországban.
Forrás: SG.hu Hírmagazin
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?