10. Országos Alkusztalálkozó Siófokon

Pénzcentrum
2005. szeptember 20. 08:42

Dr. Salgó István, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg vasárnap délután a siófoki Hotel Azúrban megrendezett 10. Országos Alkusztalálkozót. Az államtitkár az öngondoskodás, az önszerveződés és az együttműködés fontosságát hangsúlyozta: véleménye szerint fontos, hogy megfelelő kapcsolat alakuljon ki az állam és a piaci szereplők, jelen esetben az alkuszok között. Ezt a kapcsolatot erősíti a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ), amely évek óta eredményesen lép fel az alkuszok érdekében, a jubileumi 10. Országos Alkusztalálkozóra pedig a tavalyi 250 helyett idén már mintegy 500 résztvevő alkuszt és biztosítási szakembert lát vendégül Siófokon

 
Dr. Salgó István, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg vasárnap délután a siófoki Hotel Azúrban megrendezett 10. Országos Alkusztalálkozót. Az államtitkár az öngondoskodás, az önszerveződés és az együttműködés fontosságát hangsúlyozta: véleménye szerint fontos, hogy megfelelő kapcsolat alakuljon ki az állam és a piaci szereplők, jelen esetben az alkuszok között. Ezt a kapcsolatot erősíti a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ), amely évek óta eredményesen lép fel az alkuszok érdekében, a jubileumi 10. Országos Alkusztalálkozóra pedig a tavalyi 250 helyett idén már mintegy 500 résztvevő alkuszt és biztosítási szakembert lát vendégül Siófokon.
 
Erdei István, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke szerint, bár a magyar alkuszok a gazdasági hatások ellenére is növelni tudták díjbevételeiket az elmúlt évben, tennivalójuk még bőven akad, hiszen a szomszédos Szlovákiában az alkuszok díjbevétele másfélszerese, Ausztriában pedig a hatszorosa a magyar értéknek. Hogy az Alkusz Szövetségbe tömörülő cégek mekkora erőt képviselnek a magyar piacon, kiválóan mutatja, hogy összesített állományuk alapján (tehát ha egy képzeletbeli biztosítót alkotnának) az ország második legnagyobb biztosítója lehetnének. Ezt az eredményt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy az életbiztosítások terén továbbra sem aktívak az alkuszok. Míg az ország teljes biztosítási állományának 18,3 %-át az Alkusz Szövetségbe tömörült alkuszok közvetítették, az alkuszok saját portfoliójában az életbiztosítások jelenleg mégis csak 3 %-ot tesznek ki. Erdei István szerint tehát az elkövetkező évek feladata nem az, hogy a meglévő biztosítási tortát osszák fel újra és újra egymás között az alkuszok, sokkal inkább az, hogy egy újabb, nagyobb tortát süssenek: minél több biztosítást értékesítsenek.
A vasárnap esti Gálavacsorán került sor a 2005. évi Szolgáltatás Minőségi Díjak átadására. A biztosító társaságok számára nagy presztízzsel járó díjat az alkuszok szavazatai alapján ítélik oda a legjobb szolgáltatást nyújtó biztosítóknak 2004 ót már évente három kategóriában.
Idén a gépjármű biztosítás kategóriában az első a Generali-Providencia, a második az Allianz-Hungária, a harmadik a Uniqa lett. Az életbiztosítás kategóriában a tavalyi első Credit-Suisse csak a harmadik helyet szerezte meg idén, az első az AEGON Magyarország, a második az idén kimagaslóan jól szereplő Generali-Providencia lett. A vagyonbiztosítás kategóriában első lett a Generali-Providencia, második a QBE Atlasz, harmadik az AIG Hungary.
 
Hétfőn öt szekcióteremben, forgószínpadszerűen kapnak a seregszemle résztvevői 30-60 percet az alkuszokkal való személyes találkozásra. Délután az AIDA Biztosításközvetítői Munkacsoportja tart a biztosítóknál és az alkuszcégek mellett működő jogászok részvételére számítva „workshop” jellegű tanácskozást.
A kedd délelőtti plenáris ülésen a májusban Brüsszelben megtartott I. Európai Biztosításközvetítői Fórumról számol be a meghívott előadó Chris Giles a CHUBB Insurance elnök-vezérigazgatója, majd az Alkusz Szövetség jövőjéről és az új alapszabály-tervezetről  vitatkozhatnak a résztvevők.
A rendezvényt egy évtizede szervező FBAMSZ szándéka valóra vált: az alkusztársadalom számára évről évre egyre nagyobb jelentőséggel bíró háromnapos rendezvény idén már valóban az egész biztosítási szakma seregszemléje. A rendezvényre az Alkusz Szövetség tagjai mellett már a szövetségen kívüli alkuszok is szép számban ellátogatnak, a biztosítók pedig teljes létszámmal – szinte kötelező jelleggel - képviseltetik magukat. Igyekezetük indokolt is, hiszen ez az a fórum, ahol valamennyi alkuszt egyszerre szólíthatják meg, és ha nem élnek ezzel a lehetőséggel, hátrányba kerülnek. Ez az egymásra figyelés az oka annak is, hogy a tavalyi főpróba és látványos siker után idén ismét megrendezett II. Biztosításszakmai Kongresszuson és Vásáronrekord számú standdal jelennek meg a biztosítók, és válogatott figyelmességekkel és ötletekkel csábítják magukhoz a találkozó résztvevőit.
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?