2020. július 8. szerda Ellák

Innen várnak bevételt a hazai vállalkozók: vajon be fog jönni?


Optimizmus jellemzi a magánkézben lévő közepes méretű vállalkozásokat világszerte és hazánkban is, a többségük a főbb eredménymutatók javulását várja idén - derül ki a egy könyvvizsgáló cég kutatásából. A felmérésben szereplő cégek mintegy kétharmada a bevételben és a profitban is növekedést vár,.

A Deloitte Private felmérése során 30 ország közel 1900 vezetőjét kérdeztük meg, akik többsége kedvezően ítéli meg a magánvállalkozások helyzetét és a jövőbeni kilátásaikkal kapcsolatban is optimisták. A kutatásban megkérdezettek közel kétharmada bizakodó a következő két évvel kapcsolatban

- mondta el dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private magyarországi vezető partnere.A társaságok többsége növekvő bevétellel és profittal számol, miközben csökkenést a forgalom kapcsán 5, a nyereség esetében pedig 7 százalékuk prognosztizál. A pozitív jövőképet jelzi, hogy a vállalkozások többsége 25 százalékos, vagy annál nagyobb mértékű bevételnövekedést vár 2018-ban.

A felmérés során a magyar magánvállalkozások jelentős kockázatként a bizonytalan gazdasági kilátásokat, a gyenge hazai piaci keresletet, a finanszírozás biztosítását, a munkaerő toborzását, a nyersanyagárakat, valamint a működési költségeket említették.

A Deloitte Private kutatása során megkérdezett vezetők többsége egyöntetűen a geopolitikai bizonytalanságot emelte ki, mint növekedést akadályozó tényezőt, de emellett az egyes régiók válaszadói kockázati elemként nevezték meg a devizaárfolyam-ingadozásokat, a gyengülő hazai piaci keresletet, a megnövekedett szabályozási követelményeket és a technológiai költségeket is.

A magyar magánvállalkozások is optimistán tekintenek a 2018-as évre, tőkebefektetésük, profitjuk és bevételük növekedése mellett munkaerejük bővülésére is számítanak. [...] A felmérés során megkérdezett magyar magánvállalkozások többsége ebben az évben is arra számít, hogy bevétele legalább negyede, de akár 40 százaléka is külföldről, legfőkébb Nyugat-Európából érkezik majd

- mondta el dr. Baranyi Gábor, a Deloitte Private igazgatója.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS