2020. október 22. csütörtök Előd

Gigabevételre számít a Szerencsejáték Zrt.: a vírus sem állítja meg őket

  • MTI
  • 2020. szeptember 1. kedd 21:31

A koronavírus hatásai ellenére is magasabb lehet a tavalyinál a Szerencsejáték Zrt. idei árbevétele - mondta a társaság keddi sajtótájékoztatóján Budapesten Czepek Gábor vezérigazgató.

A járvány a tavaszi hónapokban megnehezítette a cég gazdálkodását, hiszen a sportrendezvények elmaradásával a fogadási bevételek is visszaestek. Voltak olyan hetek, amikor 40 százalékkal esett vissza a forgalom. A júniusi elmaradás ugyanakkor már csak 9 százalékos volt, ezt követően pedig a tervezetthez képest többletet értek el - ismertette. Czepek Gábor hozzátette, hogy a bevételi eredmények az első három hónapban is meghaladták a várakozásokat.

A Szerencsejáték Zrt. - mint fogalmazott - hamar túljutott a legnehezebb időszakon, de ehhez gyors és hatékony változtatásokat kellett bevezetnie. Döntöttek arról, hogy bővítik a játékok online elérhetőségét, és új játékfejlesztéseket vezetnek be, amellyel a digitalizáció, és a fiatalabb közönség felé nyitnak. E-sportokra már most lehet fogadni, míg az online sorsjegy ősszel, a virtuális sportjátékfogadás pedig várhatóan 2021 elején jelenhet meg a kínálatban - közölte a vezérigazgató.

Czepek Gábor kiemelte a hálózatvédelmi akcióterv eredményeit is. A Szerencsejáték Zrt. 5 milliárd forintot biztosított az értékesítési pontok fejlesztésére, amelyből az arculati elemek korszerűsítése mellett többek között wifivel, és bankkártyás fizetési eszközzel szerelték föl a partnereket. A cég az alvállalkozóin keresztül több tízezer ember megélhetését biztosítja, ezért a bevételi céljait nem adhatja föl, költségcsökkentés helyett korszerűsítéssel kell válaszolnia a kihívásokra - indokolta a bevezetett újításokat a vezérigazgató.

A Szerencsejáték Zrt. tisztán állami tulajdonú társaság, tulajdonosi jogait 2018 augusztusa óta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter gyakorolja. Nettó árbevétele 2017-ben több mint 436 milliárd forint, 2018-ban csaknem 491 milliárd forint volt, miközben az adózott eredmény 18,75 milliárd forintról 21,56 milliárd forintra nőtt. A tavalyi beszámoló még nem jelent meg a nyilvános cégadatok között, de már novemberben közölték, hogy a 2019-es nyereség meghaladhatja a 25 milliárd forintot, 530 milliárd forint feletti árbevétel mellett.    

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó