20 °C Budapest
Shark feeder/wrangler at Shark Junction dive site show interacting with Caribbean reef sharks.

Pofára esett a Cápák közöttben a legendás magyar divattervező: mi lesz így a Lakatos-brand sorsa?

2023. október 1. 20:35

A legizgalmasabb sztorikat természetesen az évad utolsó részére tartogatták a Cápák között című üzleti showműsorban. Számos nagyszerű vállalkozó mutatkozott be az 5. epizódban, megoldást kínálva a szájhigiéniára, a munkaerőhiányra, de Madonna egyik ruhatervezőjével is megismerkedhettünk.

Dudás Lili egy kertépítő-látványtervező applikációt terveztetett, hiszen a járvány óta az emberek egyre több időt töltenek otthon, így egyre népszerűbb a kertészkedés. A vállalkozása bevételét onnan reméli majd, hogy összeköttetésben van egy webshoppal így a használók egyből meg is tudják rendelni a növényeket, eszközöket, amiért ő 20 százalékos jutalékot kap. 15 milliós befektetést kért, cserébe 15 százalékot kínált.

Mint kiderült, eddig 17 millió forintot költött el, amit sokalltak a Cápák. Levente szerint Lili nem áll még sehol. A beszélgetésből aztán kiderült, hogy még nem indult be az üzlet, túl korán érkezett.

Én nem látom a megaigényt erre

 - dr. Varga Eszter szerint Magyarországon a kertépítés még nem akkora biznisz, hogy ebből egy applikációra épülő vállalkozás jól jövedelmező tudjon lenni. A múlt tanulópénzét egyetlen Cápa sem szerette volna kifizetni, így nem fektettek be.

A paradicsomos lány

Mannheim Anett a paradicsom-termékcsaládját mutatta be: most még egyedül készíti termékeit manufaktúrában, de úgy gondolja, óriási lehetőség rejlik ebben még. Különlegessége, hogy a teljes ellátási lánc egy kézben van: a vetőmag kiválasztásától kezdve a marketingen keresztül egészen a csomagolásig. Összesen 10 terméke van, melyekkel egy év alatt 12 millió forintos árbevételt ért el.

Anett nagy meglepetésére a Cápák ismerték már a termékét, így nem volt nehéz dolga. 10 milliós befektetésért 10 százalékot ajánlott fel, a pénzt új kollégák bevonására kérte, akik segítik majd az értékesítést. Levente le volt nyűgözve, mint mondta

Elkötelezettje vagyok a magyar minőségi élelmiszergyártásnak, és az ilyen cégeket kell támogatni. Magyarországnak szüksége van minőségi magyar élelmiszerre.

20 százalékos profitot lehet realizálni ezen az üzleten, a bruttó polci ára 2500-3000 forint között van, a nagyker ára nettó 1390 – ezt jó árazásnak tartották. Éppen ezért látták benne a lehetőséget, főleg miután világossá vált, hogy Anett nyitott arra is, hogy nagyüzemben csinálja mindazt, amit eddig kicsiben. Orbók Ilona és Levente is látták a helyüket a cégben, mind a ketten beszálltak: 5-5 millióért 10-10 százalékot vittek.

A divat cápája

Független férfiruházati márkáját hozta el Lakatos Sándor, aki 100 millió forintot kért, hogy felfuttassa a brandjét, aminek égisze alatt Madonnának és Dave Gahannek is készített már ruhát. Egy csapat felépítésére kért most pénzt, hiszen szeretné megtízszerezni a bevételét. Nagyon hisz abban, hogy ezt lehet nagyobb produktumban is csinálni és megjelenni a nemzetközi piacon. 20 százalékot kínált a pénzért cserébe.

Most szembesültél azzal, amivel nagyon sok magyar divattervező, hogy a szakmájához nagyon jól ért, de szüksége lenne már egy üzleti partnerre is, aki kezelné a pénzügyeket

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 - összegezte Orbók Ilona. Az életművétől mindenki le volt nyűgözve, ám mivel ez egy nagyobb léptékű üzlet, úgy gondolták a 100 milliós befektetés túl kevés lenne, arról nem is beszélve, hogy a ruhaipar elképesztően ingoványos talaj. Egyedül Moldován András gondolkodott el komolyabban a lehetőségen, de végül ő is lebeszélte magát. A mentorálásra viszont többen is ígéretet tettek Sándornak.

A fogas lány

Fogászati termékek gyártásába kezdett Ferenczi Eszter, aki fogtechnikus és fogászati asszisztens, méghozzá az eddig megszokott nézőponttól teljesen eltérő megközelítéssel. Úgy rakták össze egy vitamingyártóval sortimentet, hogy a szájüreg számára szükséges vitaminok, probiotikumok belekerülhessenek. Célja, hogy egyszer csak ezzel foglalkozhasson.

Úgy alkotta meg a termékeket, hogy ha nagykereskedőnek adja tovább, minimum 100%-os árrése legyen rajt. Jövő év végéig 100 millió bevételt remél, hiszen van egy német partnere, aki kizárólagos forgalmazója lesz kint, viszont ehhez olyan mennyiséget kellene legyártania, amire jelenleg nincs pénze – ehhez kell neki a 10 millió forint. Egy korai ponton András kiszállt, négy Cápa azonban érdeklődött a lehetőség iránt. Balogh Petya szerint

Te vagy a tökéletes vállalkozó. Van egy nagyon jól fizető szakmád, de van egy nagyobb álmod, amit fel akarsz építeni, és a kényelmes, nyugodt élet helyett az igazi küzdelmet választod. Beleadod a szakmai tudásod, az energiádat és létrehozol egy új termékcsaládot. Pontosan ilyen vállalkozókat keresünk ebben a műsorban.

Orbók Ilona és Varga Eszter tettek ajánlatot: 5-5 millió forintot ajánlottak fel, 10-10 százalékos tulajdonrészért. Átrágták, majd Eszter elfogadta ezt a lehetőséget.

A hegesztőokosító

A fémipar meghatározó eszköze lehet a jövőben Horváth Tibor találmánya, amit fiával, Bendegúzzal hozott el a Cápáknak. Ez egy hegesztőokosítót, mely szinte minden iparág fontos eszköze lehet a jövőben. Tökéletes megoldás, az olyan munkaerőhiányos pozíciókban, mint a hegesztők, hiszen használójának nem kell mélyebb szakmai ismeretekkel rendelkeznie a használatához, egy egyszerű applikációval programozható. Sorozatgyártáshoz kértek 25 millió forintot, és 5 százalékot adtak volna ennyiért a cégből. Nagy előnyük, hogy sokkal olcsóbb ez az eszköz, mint a piacon kapható többi hasonló gép: 3 millió forintért árulják, 84 százalékos hasznuk van rajta.

A jövőbeli eladási számok azonban nem stimmeltek, feltehetően rosszul számoltak, Petyát éppen ezért elveszítették, a többiek pedig nem látták ebben az üzletben a helyüket. Balogh Levente azonban ennek ellenére meglátta benne a lehetőséget - felajánlott 25 millió forintot, de 25 százalékot kért. El is fogadták a vállalkozók az ajánlatot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm