19 °C Budapest
Zrenjanin, Serbia – July 29, 2020: A smiling saleswoman sitting under a shade and selling watermelons on the street in Zrenjanin, Serbia

Kőkemény NAV-razzia indul Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök júliusban

2023. július 4. 12:01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023. június 26-tól átfogóan ellenőrzi a Balaton és a Velencei-tó környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. Ellenőrzésre akár hivatali időn kívül is számítani lehet - hívták fel a figyelmet a honlapon. A NAV munkatársai elsősorban a hivatal adatai szerint kockázatos vállalkozásokat kísérik figyelemmel, így a vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket. A NAV a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, illetve az online pénztárgépek szabályos üzemeltetését vizsgálja. Idén emellett kiemelt figyelmet kap a jövedéki szabályok betartása, az automata berendezések működtetése, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítása, megfizetése is. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hol mikor várhatók ellenőrzések.

A fővároson belül a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. július 10. és 14. között ellenőrzik a belváros turisztikailag frekventált területeit. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét valamint a jövedéki termékeket vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye strandjain és fürdőiben, illetve vendéglátóhelyein, fesztiválokon és rendezvényeken, valamint a fagylaltárusoknál és a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. Az ellenőrök 2023. július 5-én (szerdán) Tiszaalpáron, Tiszakécskén és Szentkirályon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV baranyai munkatársai július 3. és 9. között kedden Pécsett az ajándékboltokat, szerdán a szigetvári strand boltjait és büféit, csütörtökön pedig szintén Pécsett a Petőfi Sándor utcai üzleteket ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Zsolnay Fényfesztivál” és a „Villányi Rozé Fesztivál” rendezvényekre kitelepülő árusok is. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 24. és 28. között Gyula, Békéscsaba, Orosháza és Szarvas belvárosában ellenőriznek. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják, akár többször is. 2023. július 31. és augusztus 4. között az ellenőrök a vármegye dinnyeárusainál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. Következő hónapban, augusztus 7. és 11. között pedig a mobilkészüléket és számítástechnikai kiegészítőket árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát vizsgálják.

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a lángossütödéket ellenőrzik július 4-én és 5-én. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Fejér vármegyében Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2023. július 3. és 8. között a Velencei-tó térségében (Dinnyés, Agárd, Gárdony, Velence, Kápolnásnyék, Pákozd, Sukoró és Nadap) ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik. Emellett vizsgálják a jövedéki szabályok betartását, az automata berendezések működtetését és a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítását és megfizetését is. Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek.

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. július 5-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 26. és július 7. között a strandokon és a turisztikailag frekventált helyeken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a jövedéki szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. július 3. és 7. között a vármegyei strandfürdőkön üzemelő vállalkozásoknál tervez helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. július 1. és augusztus 31. között a fürdőket és strandokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 26-27. héten fesztiválokon, rendezvényeken, fagylaltozóknál, cukrászdákban, és strandokon ellenőriznek. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. július 3. és 9. között az alábbi településeken ellenőriznek:

  • július 3. (hétfő): Kemecse, Nagyhalász, Vasmegyer,
  • július 4. (kedd): Tiszavasvári, Tiszalök, Tiszaeszlár,
  • július 5. (szerda): Nyírtura, Székely, Ramocsaháza,
  • július 6. (csütörtök): Kék, Dombrád, Beszterec,
  • július 7. (péntek): Nyíregyháza.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül vizsgálják a kezelőszemélyzet nélküli automatákat, valamint az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a vármegye bármely településén ellenőrizhetnek - hívták fel a figyelmet.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. július 3. és 30. között a strandokat, fürdőket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, valamint vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • július 3. (hétfő): Dunaföldvár
  • július 5. (szerda): Szekszárd
  • július 6. (csütörtök): Dombóvár
  • július 7. (péntek): Paks
  • július 10. (hétfő): Bonyhád
  • július 12. (szerda): Fadd
  • július 14. (péntek): Szálka
  • július 18. (kedd): Szekszárd
  • július 20. (csütörtök): Tamási
  • július 25. (kedd): Paks
  • július 26. (szerda): Bonyhád
  • július 27. (csütörtök): Dombóvár

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. júliusában a fürdőkön, strandokon és hétvégi rendezvényeken ellenőriznek. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. július 3. és 31. között strandokon és a turisztikailag frekventált helyeken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki szabályok betartását, az automata berendezések működését, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettség teljesítését vizsgálják. Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek.

A közzétett vármegyei adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm