2021. január 21. csütörtök Ágnes

Érik a botrány a 9 órás iskolakezdés körül: kiakadtak a BKV-sok


Megdöbbentek a BKV-sok, hogy tőlük hivatalosan senki nem kérdezi meg, el tudják-e majd zökkenőmentesen szállítani a tanulókat reggel 9 órára is. Erről a tervről sem a cégvezetéssel, sem a szakszervezetekkel nem egyeztetett eddig a városvezetés, holott egy ilyen átállás nem kis szervezőmunkával jár, s már most tudni kellene, mire készüljenek a közlekedési cégnél, ha nem akarják, hogy totál káoszba fulladjon az átállás. 

A BKV a főváros legfontosabb vállalata, tízezer munkavállalójával, mely egyben tízezer családot is jelent - írta a városvezetésnek egy közös levélben a cég három reprezentatív szakszervezete (Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, Budapesti Közlekedési Szakszervezeti Szövetség és az Egységes Közlekedési Szakszervezet). 

Úgy tűnik, a csúsztatott iskolakezdési terv ötletének kidolgozásakor a "sok bába közt elveszett a gyerek", azaz éppen a kulcsszerepet játszó BKV-nál nem kérdeztek meg senki hivatalosan, hogy mit szólnak a változtatási tervhez. Pedig van véleményük, sőt, tennivalójuk is jócskán ez ügyben, ezért is hívják fel magukra a főpolgármester figyelmét - derül ki az EKSZ közleményéből. Naszályi Gábor elnök hangsúlyozta, mindössze azt kérik a városvezetéstől, hogy személyes egyeztetésen tehessék fel a kérdéseiket és elmondhassák a 9 órai iskolakezdéssel kapcsolatos esetleges aggályaikat és tanácsaikat is.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked