2020. augusztus 11. kedd Zsuzsanna, Tiborc, Lilian

Érik a botrány a 9 órás iskolakezdés körül: kiakadtak a BKV-sok


Megdöbbentek a BKV-sok, hogy tőlük hivatalosan senki nem kérdezi meg, el tudják-e majd zökkenőmentesen szállítani a tanulókat reggel 9 órára is. Erről a tervről sem a cégvezetéssel, sem a szakszervezetekkel nem egyeztetett eddig a városvezetés, holott egy ilyen átállás nem kis szervezőmunkával jár, s már most tudni kellene, mire készüljenek a közlekedési cégnél, ha nem akarják, hogy totál káoszba fulladjon az átállás. 

A BKV a főváros legfontosabb vállalata, tízezer munkavállalójával, mely egyben tízezer családot is jelent - írta a városvezetésnek egy közös levélben a cég három reprezentatív szakszervezete (Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, Budapesti Közlekedési Szakszervezeti Szövetség és az Egységes Közlekedési Szakszervezet). 

Úgy tűnik, a csúsztatott iskolakezdési terv ötletének kidolgozásakor a "sok bába közt elveszett a gyerek", azaz éppen a kulcsszerepet játszó BKV-nál nem kérdeztek meg senki hivatalosan, hogy mit szólnak a változtatási tervhez. Pedig van véleményük, sőt, tennivalójuk is jócskán ez ügyben, ezért is hívják fel magukra a főpolgármester figyelmét - derül ki az EKSZ közleményéből. Naszályi Gábor elnök hangsúlyozta, mindössze azt kérik a városvezetéstől, hogy személyes egyeztetésen tehessék fel a kérdéseiket és elmondhassák a 9 órai iskolakezdéssel kapcsolatos esetleges aggályaikat és tanácsaikat is.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.