Motor CFM 56-7B27, Boeing 737-800 de Ryanair

Brutál tömegbunyó a Ryanair járatán: kényszerleszállás lett a vége, a rendőrök vágtak rendet

2024. július 9. 10:31

A marokkói Agadirból London Stanstedbe tartó Ryanair-járat fedélzetén olyan incidens történt, amelyet az utasok és a személyzet egyaránt rémálomként éltek meg. A repülőgép mindössze 36 percnyi repülés után kényszerült leszállni Marrakeshben, miután két család között tömegverekedés tört ki.

Tömegverekedés tört ki a marokkói Agadirból London Stanstedbe tartó Ryanair-járat fedélzetén. A beszámolók szerint a konfliktus már a beszállás során elkezdődött múlt szerdán. Egy 20-as évei végén járó férfi megkért egy másik utast, hogy cseréljen vele helyet, hogy ő a felesége és kisgyermekei mellé ülhessen. Az érintett nő azonban nem volt hajlandó helyet cserélni, ami heves szóváltáshoz vezetett - írja a The Sun.

A gép gond nélkül felszállt, de amint a biztonsági öv jelzés kialudt, az egyik férfi - aki valószínűleg a nő férje volt - védelmére kelt. A két férfi között dulakodás alakult ki, amely hamarosan tömegverekedéssé fajult. A Ryanair személyzete próbált közbelépni, de a helyzet gyorsan eszkalálódott.

Egy névtelenséget kérő brit utas így emlékezett vissza:

Megpróbálták megütni egymást. Az egyik család egy nagyobb csoport tagja volt, így más utasok is csatlakoztak hozzájuk. Egy hölgy pánikrohamot kapott, gyerekek sírtak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A repülőgép végül Marrakeshben szállt le, ahol marokkói rendőrök várták és levonszolták a kilenc rendbontót. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy egy másik utas rosszul lett és oxigént kellett neki adni. Ő azonban nem volt hajlandó leszállni a gépről és sértegetni kezdte az utaskísérőket. A kaotikus jelenetekről készült mobiltelefonos felvételeken hallható, amint azt mondja: "Azt hiszik, hogy terrorista vagyok. Ezért hozták ide az egész hadsereget." Végül őt eltávolították a rendőrök.

Több mint két órába telt, mire sikerült minden rendbontót leszedni a gépről. Ezalatt a személyzet elérte maximális repülési idejét (ez az időkorlát biztosítja a pilóták és légiutas-kísérők pihenését), így nem tudtak továbbindulni London felé. Az utasokat autóbuszokkal szállították egy helyi szállodába éjszakára, majd másnap reggel újra próbálkoztak - sikertelenül. Csak csütörtök este érkeztek meg a célállomásra. Amikor végre megérkeztek Londonba, az utasok kifütyülték a légiutas-kísérő személyzetet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem