Ryanair landing at Riga international Airport. Close up demonstrates how massive and gorgeous this aircraft it.

Ennyi volt: itt a Ryanair bejelentése, ez sokaknak fog fájni

2022. augusztus 11. 08:29

Michael O'Leary azt mondta, a kilövő üzemanyagárak miatt légitársasága a jövőben nem ajánl többé filléres utazásokat, vége lehet a 10 eurós repülőjegyek korának.

A 10 eurós repülőjegyek korának vége, a Ryanair átlagos viteldíja a tavalyi, nagyjából 40 euróról 50 euróra emelkedik a következő öt évben - mondta a BBC Radio 4-nek a légitársaság vezére, Michael O'Leary. A vezérigazgató szerint ettől még az emberek továbbra is repülni fognak, de sokkal árérzékenyebbek lesznek, és méginkább az olcsóbb jegyeket keresik majd. Mint kiemelte, az üzemanyag-költségek emelkedése nyomja fel a repülés árát.

A rádiós interjúban a légiközlekedés károsanyag-kibocsátása is szóba került. Erről a vezérigazgató azt mondta, hogy a közúti és tengeri szállítmányozás összességében sokkal nagyobb széndioxid-kibocsátó, mint az emissziók 2,4 százalékáért felelő repülés, ezért "tévút" az ő iparágát ennyire a középpontba helyezni. Azonban sokan keresik az alacsonyabb fogyasztású repülés útjait, de szerinte sokkal nagyobbb eredményt hozna, ha átállna a világ a benzines és dízeles közlekedésről az elektromosra.

A Ryanair itthon nemrég 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott az úgynevezett extraprofit-különadó a fogyasztókra való áthárítása miatt, a vállalat fellebbez a döntés ellen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?