15 °C Budapest
Brutális bírságot varrtak a fapadosok nyakába: itt a hivatalos indoklás

Brutális bírságot varrtak a fapadosok nyakába: itt a hivatalos indoklás

MTI
2018. szeptember 25. 18:31

Összesen 125 millió forint bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala a Ryanair és Wizz Air diszkont légitársaságokra - jelentette be György István fővárosi kormánymegbízott.

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint a nem jogerős, elsőfokú ítélet ellen a légitársaságok fellebbezhetnek.

Az ír Ryanairt 100 millió, a magyar hátterű Wizz Airt 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezték.

Nem sokkal a bejelentés után a Miniszterelnökség közleményt adott ki, amelyben azt írták: a kormányhivatal a nyári poggyászkezeléssel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt büntette meg.

A kormányhivatal vizsgálata alapján egyértelművé vált, hogy a légitársaságok az említett esetekben nem tettek meg minden tőlük elvárhatót az utasok megfelelő tájékoztatása érdekében. Ezérta Ryanair légitársaságot súlyos mulasztása miatt 100 millió forint, a Wizz Air társaságot 25 millió forint megfizetésére kötelezzük.

A magyar emberek biztonsága a nyaralásuk, utazásuk alatt is kiemelten fontos, ezért mindent megteszünk védelmük érdekében. Valamennyi, Magyarországot érintő légitársaságnak be kell tartania a magyar jogszabályokat, és mindent el kell követniük azért, hogy az utasok megfelelő szolgáltatást kapjanak. Elfogadhatatlannak tartjuk az utasok hátrányára elkövetett mulasztásokat, amelyek ellen a jövőben is határozottan és szigorúan fellépünk

- olvasható a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?