Félsz, hogy belenyúlnak a csomagodba a reptéren? Ez lehet a megoldás

Félsz, hogy belenyúlnak a csomagodba a reptéren? Ez lehet a megoldás

2017. augusztus 18. 14:00

Az elmúlt hetek felháborító repülési sztorija volt, hogy több utas is vérnyomokat talált londoni leszállása után a Budapesten feladott poggyászában. A bőröndből nem tűnt el semmi, de a házaspárt így is komoly kár érte, mivel az esküvő miatt a bőröndben öltönyök és drága ruhák voltak.

Az ORFK tájékoztatása szerint augusztus 3-án egy magyar állampolgárságú nő Budapestről Londonba utazott repülővel. Londoni lakóhelyén a poggyászként feladott bőröndjét ellenőrizve azt tapasztalta, hogy arról hiányzik a ráhelyezett lakat. A táskát kinyitva pedig azzal szembesült, hogy annak tartalmát valaki átkutatta és - noha az értékei közül semmi nem tűnt el - a ruházata, illetve a szállított holmija vérrel szennyeződött. A hölgy feljelentést nem tett, panaszát a londoni repülőtéren jelezte.

A magyar rendőrök megállapították, hogy négy férfi végezte a poggyászok felpakolását Budapesten, egyikük keze pedig sérült volt és vérzett is. Így lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a 46 éves Sz. Jánost, aki az eljárás során szabadlábon védekezik.

Mit mond a reptér?

A Budapest Airport honlapján található információk szerint az elveszett, vagy rongáltan, tartalmát tekintve hiányosan megérkező poggyászokért kártérítés jár. Az elveszett poggyászt az érkező tranzitban, az útlevélkezelés után a poggyászátvételi csarnokban lehet jelezni az Elveszett Poggyász (Lost and Found) ügyfélszolgálatnál. A bejelentés alapján jegyzőkönyv készül.

Hardy Mihály, a reptér kommunikációs igazgatója az utazómajom.hu szakportálnak elmondta, hogy a repülőtér biztonsági szakemberei folyamatosan figyelik a poggyászokkal kapcsolatos rendellenességeket, és számos eszközt bevetnek az esetleges "szarkák" lebuktatására.

Ha valaki problémát tapasztal, lehetőleg azonnal tegyen bejelentést az érkezés repülőterén és a légitársaságnál is - javasolja a szóvivő, aki szerint nagyon fontos, hogy szülessen feljelentés, mivel csak ezután tud elindulni a rendőrségi intézkedés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az utas a jegy megvásárlásakor jogi szempontból a légitársasággal kerül jogviszonyba, tehát az első lépéseket, a kártérítési igényt náluk, illetve a poggyász biztosítónál (a legtöbb utasbiztosítás kiterjed erre) kell bejelenteni. Fontos körülmény, hogy a légitársaság csak a jegyen szereplő mértékben és mennyiségben áll helyt az eltűnt tárgyakért, a biztosító pedig csak a külön megkötött biztosítás alapján fizet, tehát ugyanazon jogcímen külön a légitársaság és külön a biztosító nem fog fizetni ugyanazért a kárért.

Hardy szerint a világ egyetlen repülőterén sincs 100 százalékos biztonság, ugyanakkor úgy látja, a kemény fedelű, számzáras bőröndök és a fóliázás nagyobb biztonságot jelentenek. Sokszor egy egyszerű kábelkötegelő műanyag gyorsszár is segíthet, amivel a cipzár nyelveit összefogjuk. Így rögtön látszik, ha valakik babráltak a cipzárunkkal. Fontos, hogy értéket, műtárgyat, nagy összegű készpénzt nem szabad a feladott poggyászba tenni.


Azt tanácsolja, érdemes a kézipoggyászba egy váltás ruhát és alapvető piperecikkeket tenni, hiszen bármikor előfordulhat, hogy egy-két nap késéssel érkezik meg a poggyászunk, vagy lekéssük az átszállást vagy műszaki hiba vagy időjárási problémák miatt órákat vesztegel a gépünk a földön.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22