25 °C Budapest
Charging station. Generator power bank battery in the absence of electricity. Charging for phone, tablet, laptop and other gadgets when there is no light during blackout

Teszten a Lidl filléres napelem-állomása: ennyit tud valójában a gigantikus Parkside akksi

2023. június 27. 15:31

A napelemstop tavaly év végi bevezetése óta már csak szigetüzemű napelemeket lehet üzembe helyezni Magyarországon. Most tesztelték a Lidl sajátmárkás energiaállomását, ami a belépő-kategóriát képviseli a piacon. Mint kiderült, amennyit kérnek érte, annyit bőven megér.

A napelemstop tavaly év végi bevezetése óta már csak szigetüzemű napelemeket lehet üzembe helyezni Magyarországon, azaz csak olyan rendszerek működhetnek, amelyek a megtermelt energiát azonnal felhasználják, vagy azt akksikba raktározzák.

Ezek az akkumukátorok igen költségesek is lehetnek, de most az úTRAVELók nevű magyar YouToube-csatornán letesztelték, mit tud a Lidl sajátmárkás, Parkside hordozható energiaállomása - ez lényegében egy óriási akku, amelyet napelemről is fel lehet tölteni, a készülék lényegében belépő-kategóriás.

A készüléken van 3 USB-csatlakozó és egy 230 voltos aljzat is, főképpen kempingezésnél, lakóautókban lehet praktikus, de akár azok is jó hasznát vehetik, akik a napelem-rendszerükről akarnák feltölteni, és később elhasználni az energiát. Az állomás simán elműködtet még szerszámgépeket is: egy 200 wattos reflektorral próbálták ki, mennyit is bír valójában 100 százalékos töltésről, végül 78 percig volt képes üzemeltetni az erős lámpát. Maga az állomás 60 ezer forintba kerül, és adnak rá garanciát is.

A teljes tesztet itt tudod megnézni:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm