18 °C Budapest
Man viewing website social network connecting with wifi in home by mobile phone. Male hands holding a smartphone model touching sensor screen to browse internet. Concept of Virtual communication.

Óriási a baj az Apple-nél, brutálisan zuhantak az iPhone-eladások: jócskán lekörözte őket a Samsung

2024. április 15. 11:15

Az Apple okostelefon-szállításai 2024 első negyedévében mintegy 10%-kal csökkentek a fokozódó androidos verseny hatására. Összességében a globális telefonpiac 7,8%-kal nőtt, így a Samsung átvette a vezető pozíciót az Apple-től.

Az IDC piackutató intézet legfrissebb jelentése szerint az Apple okostelefon-szállításai 2024 első negyedévében közel 10%-os csökkenést mutatnak, ami a verseny fokozódásának tudható be, különösen az androidos gyártók részéről. Ezzel szemben a globális okostelefon-piac növekedése 7,8%-ot ért el, elérve a 289,4 millió darabot az év első három hónapjában. A Samsung ebben az időszakban 20,8%-os piaci részesedéssel átvette a vezetést az Apple-től, amely így 17,3%-ra csökkent - írja a Reuters.

A kínai gyártók, mint például a Huawei növekvő piaci részesedése tovább nehezíti az amerikai vállalat helyzetét. A Xiaomi 14,1%-os részesedéssel a harmadik helyre lépett előre. A Samsung sikereit tovább erősítette legújabb Galaxy S24 sorozatának piacra dobása, amelynek köszönhetően több mint 60 millió készüléket szállítottak le. Az új sorozat eladásai az első három hét alatt 8%-kal meghaladták a korábbi Galaxy S23 szériát.

Az IDC szerint az Apple ebben az időszakban összesen 50,1 millió iPhone-t szállított le, ami jelentős csökkenés a korábbi év azonos időszakában regisztrált 55,4 millió darabhoz képest. Kínában különösen érezhető volt ez a trend, ahol az Apple okostelefon-szállításai 2,1%-kal estek vissza.

Ez rávilágít arra a kihívásra is, amellyel az Apple szembesül Kínában - egy olyan piacon, ahol egyes vállalatok és állami szervek korlátozzák alkalmazottaiknak az Apple eszközeinek használatát. Ez részben az amerikai kormány által biztonsági okokból bevezetett korlátozásokra adott válaszként történik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Apple a júniusban rendezendő Worldwide Developers Conference (WWDC) konferencián tervezi bemutatni az iPhone-okhoz és más eszközökhöz kapcsolódó szoftverfrissítéseket. A befektetők különös figyelemmel követik majd azt is, hogy milyen újdonságokat jelentenek a mesterséges intelligencia terén - egy olyan területen, amelyről eddig viszonylag keveset hallhattunk tőlük. Az év elején pedig elvesztették a világ legértékesebb vállalata címét is Microsoftttal szemben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem