21 °C Budapest
Újra lecsapott a kóklermaffia: ilyen életveszélyes gányolást még a Szakiellenőr sem látott + videó

Újra lecsapott a kóklermaffia: ilyen életveszélyes gányolást még a Szakiellenőr sem látott + videó

2024. április 28. 12:30

Súlyos kóklermunka elkövetőit keresi a Szakiellenőt: az általa közölt videón egy ház külső felújítása látszik, ami elég balul siekerült. A tróger szakik például gipszkartont tettek a kültéri csempelapok alá, amit szigorúan tilós - pár eső után el is kezdett leválni a burkolat, így a lépcső gyakorlatikag balesetveszélyes lett. A vállalkozó elsőre tisztességesnek tűnt, minden le volt papírozva, felelősséget mégsem vállal a gányolásért, teljesen felszívódott.

Újabb iszonyatos kóklermunkáról számolt be YouTube-csatornáján Rezsnyák Péter, a Szakiellenőr: egy ház külső felújítása ért nagyon rossz véget. Bár a vállalkozó elsőre tisztességesnek tűnt, de végül óriási károkat okozott - sok pénzért. Pedig írásos szerződést is kötöttek, minden pénzmozgást külön lepapíroztak.

Személyesen még nem láttam ezt a munkát, őszintén szólva nem véletlenül, hiszen szegény tulajdonos olyan bizalmatlan lett, hogy tulajdonképpen még a Szakiellenőrrel is alig mer szóba állni ezek után

- mondta a felvételek alatt. A kóklerek akkor álltak neki gányolásnak, mikor a tulajdonos éppen távol volt, "itt következett az első hiba, amit kérem, ne rójatok fel neki, mert ki gondolta volna azt, hogy egy lépcső leburkolásánál folyamatosan a szakember sarkában kell állni, a szakembert kérjük legalább kettős idézőjelbe tenni." 

A borzasztó felvételeken látszik, hogy a kókler szaki gipszkartont rakott kültéren a csempelapok alá, tűzálló, rózsaszín kartonnal gondolta megoldani a szintkiegyenlítést.

Haladt is a munka serényen, mire tulajdonosunk hazaérkezett, addigra elkészült a burkolás, és a mit sem sejtő tulajdonos nem is gondolta volna, hogy a gipszkarton lapok a burkolólap alatt kötöttek ki, és így készítették el a szintezést. Aztán nem kellett sokat várni, jött néhány eső és gyakorlatilag oszlásnak indult a frissen elkészült burkolat. Nemcsak ez, hanem számos pontján az épület elkezdte magát megadni, jöttek le a csempék, és elkezdett lefele jönni a vakolat. Természetesen mindezt úgy, hogy szerződése volt a pénzátadásról, dokumentumok készültek, talán még számla is kiállításra került, azonban mindez nem segített azon, hogy ilyen ocsmány állapotok vannak

- mesélte a Szakiellenőr. Idővel a tulajdonos is érezte, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, és észrevételezte is a vállalkozó felé, hogy a munka számára nem lesz elfogadható, azonban a vállalkozó azt a megoldást választotta, hogy kinyomja a telefont, sőt azóta fel sem veszi, nem áll szóba a tulajdonossal. Holott minden adata, elérhetősége megvan, hozzá köthető a munka, le van papírozva.

Az ember egyik ámulatból a másikba esik, (...) gyakorlatilag omlik szét a lépcső. Én még az életben nem láttam ilyen szakmai hozzá nem értést, lehúzták nemes vakolattal, de az is megy tönkre. És hát a gipszkarton egyértelműen megadta magát. Ugye jól tudjuk, hogy kültérben gipszet nem alkalmazunk, csak nagyon speciális esetekben, díszítő homlokzati munkákhoz, ahol védeni lehet a nedvességtől. Itt aztán pedig végképp nem tudták megvédeni, nincs kitöltve ragasztóval a teljes térfogat. Szerintem nem is a megfelelő minőségű ragasztót használták, nem használtak alapozót, és nem volt teljesen kitöltve ragasztóval a burkolólap alatti felület, és az is felvált, pedig egyébként egy nem is annyira rossz betonra rakták le

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- kommentálta a felvételeket a szakember. Mint kifejtette, a beton szilárdsága sem volt megfelelő, de hogy gipszkartont tesznek alá, elképesztő kókánymunka. Ráadásul az összegányolt lépcső szerinte közvetlenül balesetveszélyes is, szétomlik a láb alatt a burkolat, nem lenne jó vége, ha mondjuk egy idős lakó alatt esne szét a szerkezet.

Ez gyakorlatilag, én azt mondom, hogy szándékos károkozás, nem tudom, hogy nevezhetjük-e bűncselekménynek, de ilyet készíteni, és utána azért a pénzt felvenni, hát ez egy nagyon okádék munka

- zárta gondolatait a Szakiellenőr, aki arra kérte a videóban a vállalkozót, és azokat, akik dolgoztak ezen az építkezésen, hogy vállalják a felelősségtet a trehány munkájukért.

Címalpkép: YouTube

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem