16 °C Budapest
Shanghai,China-July 30th 2023: X (new Twitter), Threads, Facebook, YouTube, Instagram, WeChat, WhatsApp. Douyin(TikTok) and Sina Weibo app icons. Assorted online social media software brands

Most érkezett! EU-s eljárás indul a TikTok ellen: itt is betiltanák?

2024. április 22. 19:37

Az Egyesült Államok után az EU is eljárást indít a hipernépszerű videós alkalmazás ellen.

Nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a TikTok mögött álló cég, a Bytedance a gyerekek védelmében, ezért az Európai Bizottság úgy döntött, hogy eljárást indít a közösségi alkalmazás ellen - erről ír a Telex. Mint megjegyzik, a kifogások között az szerepel, hogy a videók megtekintéséért vagy lájkokért pontokat szerezhetnek a felhasználók, ami elősegíti a függőséget és anyagilag is veszélyes.

A TikToknak most április 23-ig, vagyis holnapig be kell adnia egy kockázatcsökkentési jelentést, amelyben pontról pontra levezetik, hogyan oldják fel a kifogálsolt partnerprogramot. Ha ezt nem teszik meg, akkor az Európai Bizottság a szolgáltató teljes éves jövedelmének, illetve világméretű forgalmának 1 százalékáig terjedő pénzbírságot is kiszabhat. A TikTok méreteiből következtethetünk arra, hogy ez is súlyos eurómilliárdokat tenne ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem