19 °C Budapest
Rengetegen keresik most ezt a készüléket: elképesztően sokat lehet spórolni vele az árammal

Rengetegen keresik most ezt a készüléket: elképesztően sokat lehet spórolni vele az árammal

2022. július 29. 13:33

Júliusban jelentősen megnőtt az eladott elektromos fogyasztásmérő készülékek száma országszerte, mint előző hónapban. A rezsicsökkentés új szabályainak bejelentését követő első napokban olyan is előfordult, hogy adott áruházban az összes készleten levő termék elfogyott. A fogyasztásmérő készülékekkel ellenőrizni lehet egy adott elektromos eszköz áramigényét, de azt is, mennyibe kerül a konkrét fogyasztás.

A műszaki áruházlánc gyorsan reagált, és készleteit a kimagasló vásárlói igényeknek megfelelően biztosította országszerte. A kiugró keresletet vélhetően az vezérli, hogy az augusztus 1-től érvénybe lépő szabályozás szerint a lakosság számára a kormány által meghatározott 210 kWh-os átlagfogyasztás fölött kb. duplájára emelkedik az áram kWh-onkénti ára. Így sokan törekednek majd arra, hogy ne lépjék túl az átlagként meghatározott értéket, ebben pedig az elektromos fogyasztásmérők megfelelő segítséget nyújthatnak. A termékről érdemes tudni, hogy egyre több lehetőséget biztosítanak a gyártók, így például már okos funkciós fogyasztásmérős konnektorokat is kínálnak. Ezeket már mobiltelefonon keresztül, applikációval is lehet vezérelni – derül ki a Media Markt közleményéből.

Június-július hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten is kimagasló volt a termékek iránti kereslet, a forgalom ugyanis több mit hét és félszeresére nőtt, a készülék pedig egyáltalán nem nevezhető nyári szezonális terméknek.

Az áruházi szakértők szerint a kimagasló kereslet a következő hónapokban, a szabályok érvénybe lepését követően is kitart, így készletekkel is ennek megfelelően terveznek. A műszaki áruház beszámolója szerint a fogyasztásmérők mellett továbbá sokan keresik a bejelentés óta a napelemes töltőket, valamint fokozatosan nő az energiatakarékosabb háztartási gépek iránti érdeklődés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?