Két forinttal csökken szerdától a benzin ára

Pénzcentrum
2010. december 20. 14:32

A Portfolio.hu értesülései szerint a MOL bruttó 2 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi listaárát szerdán 0 órától, eközben a gázolaj ára változatlan marad.

Szerdán (2010. december 22-én) nulla órától 2 forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára változatlan marad. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 338,5 forintért, a gázolajat pedig változatlanul bruttó 327,9 forintért adja majd.

Tuti tippek autósoknak: így spórolhatsz a benzinnel

Az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű árváltozással szembesülnek majd a benzin esetében szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 355-356, a gázolajat pedig átlagosan 344-345 forint környékén tankolhatjuk literenként.


A döntés nem meglepő, hiszen a benzin forintban mért tőzsdei átlagára több mint 3%-kal csökkent a múlt hét során. A gázolaj esetében is csökkenést tapasztalhattunk forintban mérve, ennek mértéke azonban nem volt jelentős (-0,3%).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

270 forinttal olcsóbb benzin a határ két oldalán: üzemanyag körkép

A MOL legutóbb november 24-én csökkentette a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj esetében október 20-án történt mérséklődés.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?