Rekordot döntött a kényszerárverések száma!

2010. január 14. 14:02

A RealtyTrac ingatlanpiaci elemző adatai szerint rekordot döntött az Egyesült Államokban a kényszerárverések száma. Az utolsó három hónapban egymillió család vesztette el otthonát. A Moody's szakértői szerint idén további 2,4 millió ingatlan kerülhet kalapács alá.

2009-ben 21 százalékkal, 2,82 millióra nőtt azon lakóingatlanok száma, melyek ellen kényszerintézkedéseket kezdeményeztek - derül ki a RealtyTrac statisztikáiból. Ez azt jelenti, hogy hozzávetőleg minden 45. amerikai otthon elárverezés fenyegetésének volt kitéve - írja a MarketWatch.

Tavaly júliusban tetőzött a bedőlt lakóingatlan-hitelek miatt árverezések iránt benyújtott kérelmek száma, akkor 361 ezer lakást érintett, majd onnantól kezdve négy hónapig javulás követekezett, decemberben azonban ismét megugrott a kényszerintézkedések száma.

Az ingatlanpiaci elemző cég prognózisa szerint azonban 2010-ben sem lehet még jelentősebb javulásra számítani, leghamarabb 2011-ben jöhet fordulat.

Az államok közül Nevada a "legfertőzöttebb", az USA összes kényszerintézkedéssel érintett lakóingatlan közül minden tizedik ebben az államban található ugyanis. Egy év alatt 44 százalékkal nőtt itt a bedőlt hitelek miatti eljárások száma.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm