Focused preschool/school girl, with her caring mother buying her school supplies in the market-retail place, ready for her first day at school

Ezt nem láttuk jönni: ilyen tanszereket vásárolnak 2023-ban az elővigyázatos családok

2023. augusztus 18. 16:00

Ahogy az ergonómiai szempontok egyre inkább előtérbe kerülnek, felértékelődnek a gerincbarát vagy gurulós iskolatáskák, valamint az állítható íróasztalok és székek.  

Ahogy az ergonómiai szempontok egyre inkább előtérbe kerülnek, felértékelődnek a gerincbarát vagy gurulós iskolatáskák, valamint az állítható íróasztalok és székek. Az idei évben is népszerűek a brandingelt termékek, valamint a szettben kapható iskolakezdő csomagok - olvasható az eMAG közleményében. Notebookból a 250 ezer forint körüli árú alsó középkategóriás modellek a legkelendőbbek, de szép számmal viszik az alapfeladatok elvégzésére alkalmas, feleennyibe kerülő típusokat is.

Az iskolatáskák kínálata a bruttó két-háromezer forintos alapmodellektől kezdve a több tízezer forintos, extra ergonomikus típusokig terjed idén. Utóbbiak között olyan táskát is találni, amelynek nem csupán gerincbarát a kivitele, de kétoldalt nagyméretű kerekekkel is felszerelték, így az utcán, vagy akár lépcsőn is könnyedén húzható a fárasztó cipelés helyett.

Nagyobb gyerekek számára a “hagyományos” iskolatáskák között olyan modellekre is lelhetünk, amelyek belsejében külön rekesz került kialakításra egy (külön megvásárolható) USB-s vésztöltő számára, így a telefont kényelmesen lehet a táskából tölteni, annak kinyitása nélkül. Ugyancsak elterjedt extra funkció a fejhallgató-kivezetés, bár a Bluetooth fülhallgatók korában ennek már kevésbé nagy a jelentősége.

Ahogy minden évben, most is népszerűek a különböző mesefigurás és szuperhősös szettek - idén nyáron az online áruházban a Fortnite, a Jégvarázs, a Tini Nindzsa Teknőcök, Sonic, és Minnie egér a legnépszerűbb; az autós, lovas és a dínós tematika mellett. Emellett sokan rendelnek olyan szettet, amely egymással egyező színvilágú hátizsákot, tornazsákot, neszesszert és tolltartót tartalmaz.

Idén kompakt tolltartókat keresnek a vásárlók

Tolltartó választásakor először azt kell eldönteni, hogy töltött (tollakkal, ceruzákkal és más kiegészítőkkel előre telepakolt típus), vagy üres legyen-e - utóbbi előnye, hogy a gyerek kedvenc ceruzáival pakolhatjuk meg a belsejét, míg a “kész tolltartó” egyszerűségével hódít. Idén a nem emeletes, kompaktabb kivitelű tolltartók a legkelendőbbek, és nagyjából ugyanannyian választanak írószerekkel felszerelt típust, mint felszereletlent.

Az iskolatáskákhoz hasonlóan itt is felkapottak a brandingelt modellek. Idén nyáron eddig a legnépszerűbbek a Mancs őrjárat, a Jóbarátok tévésorozat, a LEGO, Avengers és a Pókember karaktereivel ellátottak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Gyerekkel együtt “nő” az állítható tanulóasztal

A megfelelő tanulásra szánt terület korai kialakítása számos pozitív hatással jár: az állítható szék és gyerekasztal már kisiskolás kortól kezdve támogatja a helyes testtartás elsajátítását, a tanulásra elkülönített terület pedig segít kizárni a zavaró tényezőket.

Egy jó minőségű íróasztalszett különböző életkorhoz és magassághoz könnyedén igazítható, így nem kell minden növekedési fázisban, akár évente új bútorokat vásárolni. Az online áruház kínálatában sokféle állítható íróasztal érhető el, áruk bruttó 30 ezer forintnál kezdődik, így költséghatékony és sok évig jól használható megoldásnak számítanak - akár a fából, akár a fémből készült változataikat részesítjük előnyben.

A legkelendőbb laptopok iskolakezdésre

Iskolakezdés előtt az online áruházban a kedvezőbb árú noteszgépek kerülnek fókuszba: a legnépszerűbb három modell bruttó 250-300 ezer forint között mozog, fél terabájtos háttértárral, 16 gigabájt memóriával, középkategóriás processzorral és egyszerűbb játékok futtatására alkalmas videokártyával van felszerelve.

Ugyanakkor a top 10-ben megtalálható egy 13 colos Apple Macbook Air, amely bár közel 390 ezer forintba kerül, kimagasló üzemidejével az egyetemisták kedvence lehet. Emellett egy 100 ezer forintnál alig drágább belépő szintű Lenovo gépet is sokan rendelnek - mivel már egy ilyen konfiguráció is full-HD képernyővel, 8 gigabájt memóriával és SSD háttértárral van felszerelve, így az online tanórákon való részvételre, digitális házi feladat elkészítésére és az internetes kutatásokhoz ez is elegendő.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem