18 °C Budapest
Kongatják a vészharangot, óriási veszély fenyeget az óvodákban: mi lesz így a szeptemberi kezdéssel?

Kongatják a vészharangot, óriási veszély fenyeget az óvodákban: mi lesz így a szeptemberi kezdéssel?

2022. július 26. 10:30

Még egy hónap hátra van a nyári szünetből, azonban már most aggasztó hírek érkeznek az oktatással kapcsolatban: úgy néz ki, ősztől a tanítás kevesebb pedagógussal indul, mint tavaly, de az óvodákban ennél is rosszabb a helyzet – írja a Blikk.

Az iskolákban osztályonként jut majd legalább egy végzett tanító, azonban a jogszabályban előírt egy tanítópár már nem lesz minden intézményben – nyilatkozta a lapnak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) . Ennél viszont rosszabb helyzetben vannak az óvodák, itt ugyanis kevesebb az óvodapedagógus, mint a csoportszám, tehát egyszerűen nem jut minden csoportra óvodapedagógus ősztől.

A PDSZ alelnöke, Gosztonyi Gábor egyébként nemrég arról beszélt, hogy nem tervezik folytatni a polgári engedetlenséget ősztől a pedagógusbérek emeléséért, ugyanis ezzel jogszabálysértést követnének el. A követeléseiket viszont tovább is fenntartják, hogy kevesebb heti óraszáma legyen a tanároknak, illetve fizessenek nekik túlórabért, valamint kapjanak jobb fizetéseket a pedagógusok.

Iskolakezdés 2022: itt a Pénzcentrum kutatása, válaszolj a legfontosabb kérdésekre!

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 28. 10:30