18 °C Budapest
Egekben a tanszerek ára: nagyon meg fogsz lepődni a pénztárnál fizetéskor

Egekben a tanszerek ára: nagyon meg fogsz lepődni a pénztárnál fizetéskor

2021. augusztus 19. 09:02

Elindult egy drasztikus drágulás:  vannak cégek, amelyek tavaly év eleje óta akár háromszor-négyszer is árat emeltek, átlagosan 10-12 százalékot.

Fél évvel a pandémia kezdete után elindult egy drasztikus drágulás, aminek a hátterében az állt, hogy iszonyúan felment a Kínából érkező árucikkek szállítási költsége, volt olyan hajó, ami tízszeres áron dolgozott, mint korábban. A következő hullámban főként az alapanyaghiány okozott gondot, így sok termékből nem gyártottak eleget, a növekvő hiány pedig szintén dráguláshoz vezetett, nem beszélve arról, hogy a forint értéke is drámaian csökkent - számol be az Index.

Összességében azt mondhatjuk, hogy vannak cégek, amelyek tavaly év eleje óta akár háromszor-négyszer is árat emeltek, átlagosan 10-12 százalékot.

Nemcsak az árak, de az igények is megváltoztak a digitális oktatás hatására: a járvány alatt a diákok nagyrészt otthon tanultak, így a családok az egyszerűbb, kevésbé divatos termékekkel is megelégedtek, ezért a magasabb árfekvésű eszközöknek visszaesett a forgalma.A digitális oktatás alatt átalakultak a tanárok által kiadott feladatok is, a tanulók kevesebb zsírkrétát, vízfestéket használtak, de a táskák, a tolltartók, és a filctollak sem amortizálódtak nagy mértékben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?