22 °C Budapest

Sorra nyílhatnak ilyen iskolák Magyarországon: kötelező sorkatonaságról is beszélt a minisztérium

2020. június 2. 08:59

2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium, illetve honvéd kollégium kezdi meg működését Magyarországon. A minisztérium szerint ettől függetlenül a kötelező sorkatonaság bevezetése továbbra sincs napirenden.

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium, illetve honvéd kollégium kezdi meg működését Magyarországon - ezt közölte a Népszava megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium. A Magyar Nemzet írta meg korábban, hogy két új katonai középiskola építésének előkészületei kezdődtek meg: az iskolák Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron lesznek. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a hódmezővásárhelyi katonai iskola a modern városok programnak része, Székesfehérváron egy meglévő ingatlant alakítanak át.

A Népszavának a HM azt írta, az iskolák, kollégiumok tervezésénél arra is figyeltek, hogy az országos lefedettség megvalósuljon. Ezen iskolák nagy része a 2004-es sorkatonaság megszüntetése után zárt be. A HM a Népszavának jelezte, ettől függetlenül a kötelező sorkatonaság bevezetése továbbra sincs napirenden.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?