2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Így lehetsz gazdag: többet tegyél félre nyugdíjra


Tavaly év végére már kevesebb mint 1,2 millió tagja maradt az önkéntes nyugdíjpénztáraknak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint, vagyis egy év alatt ismét több mint 40 ezerrel csökkent a tagság - írja a Világgazdaság.


A szolgáltatásban részesülők száma nem egészen 20 ezer volt, az új belépőké pedig meghaladta a 24 ezret. A csökkenés mögött tehát nem az áll, hogy a nyugdíjba ment tagságot nem sikerült pótolni, hanem az, hogy a nem fizető tagokat a pénztárak egy része kizárta, csaknem 17,5 ezer ember tagsága szűnt így meg.

Egyre többen fizetnek be plusz pénzt a munkáltatói befizetés mellé, vagy nyitnak maguknak nyugdíjpénztárat. Így ki tudják használni a 20 százalékos adókedvezményt, amiről részletesen ITT írtunk. Annak ellenére, hogy a nyugdíjpénztárak tagjainak száma csökkent, a befizetett összeg növekedett 2013-ban, az előző évhez képest.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk