18 °C Budapest

Budapest Aranytrió Alap: 42,79% hozam 3 év alatt

Pénzcentrum
2008. november 12. 15:55

A Budapest Aranytrió Garantált Alap 2 milliárd forintos volumennel 2005. november 7-én indult útjára. A hároméves futamideje alatt 42,79% hozamot ért el, ami éves szinten több mint 12,61%-ot jelent.

A tőkegarantált Aranytrió teljesítményét az olaj mellett a DJ Eurostoxx 50 nyugat-európai részvényindex és az arany árfolyama határozta meg, amelyek - még a gazdaság kedvezőtlen alakulása esetén is - kiváló lehetőséget kínáltak a befektetők számára. E piacokra összpontosítva az Alapkezelő három különböző összetételű kosarat állított össze - arany-súlyos, kiegyensúlyozott és részvény-túlsúlyos -, amelyek közül a legjobban teljesítő kombináció hozamából a befektetők 100%-ban részesedhetnek.

A harmadik év végére a megfelelő portfolió kialakításával az alap kiváló teljesítményt biztosított befektetőinek.

A Budapest Aranytrió Garantált Származtatott Zártvégű Befektetési Alapot a Budapest Alapkezelő eredeti lejárat napján (2008. november 7.) átalakítja Budapest Aranytrió Tőkevédett Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapjává. Ez annyit jelent, hogy az alap egy hagyományos, nyíltvégű pénzpiaci alap lesz, azaz pénzpiaci befektetési alapokon keresztül közvetve és közvetlenül bankbetétekbe, diszkont kincstárjegyekbe, állampapírokba és más alacsony kockázatú kamatozó eszközökbe fekteti vagyonát. Az átalakulás részletei a Budapest Alapkezelő honlapján az Alap Átalakulási Tájékoztatójában olvashatók.

Az alap átalakításának célja, hogy a befektetőknek kényelmi szolgáltatást nyújtva ne kelljen tőkéjük és elért hozamuk azonnali újrabefektetésével foglakozni. A pénzpiaci alappá történő átalakítás egyik előnye, hogy mindaddig, amíg nem kívánják felhasználni tőkéjét, kiszámítható és tervezhető, bankbetét közeli hozamhoz jutnak. Az átalakítás másik előnye, hogy az átalakult alap befektetési jegyeihez bármelyik forgalmazási napon hozzáférhetnek. Mindemellett azon befektetési jegyeket, amelyeket 2006. szeptember 1-je előtt vásároltak, nem terheli kamatadó.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. március 22. 12:17
A napokban megjelent kormányrendelet tervezet alapján módosulhat az otthonfelújítási támogatás. Egye...
Holdblog  |  2023. március 22. 12:11
Érdemes áttekinteni, hogy egyes szereplők, szerepkörök, társadalmi és foglalkozási csoportok esetén...
MEDIA1  |  2023. március 22. 11:38
Mától elérhető az RTL streamingszolgáltatásának előfizetői számára a 2022-ben Oscar-díjra jelölt dok...
MNB Intézet  |  2023. március 22. 10:24
Mint minden technológiai forradalom, úgy a zöld és digitális átállás megvalósítása is bizonyos nyers...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?