15 °C Budapest
Close-up of young woman holding a carton box, signing for her delivery on a digital device from the courier. Home delivery service makes life easier. Online shopping concept.

450 ezres fizuért keresnek melósokat karácsony előtt: bárki jelentkezhet, munka mellett is vállalható

2022. december 11. 19:05

Ismét eltelt egy hét, beköszöntött a tél, és sokan már ráfordultak a karácsonyi bevásárlószezonra. Összeszedtük, melyek voltak a 49. hét legolvasottabb, legérdekesebb és legfontosabb cikkei a Pénzcentrumon! A cikkeket a címekre vagy a kiajánló dobozra kattintva lehet elolvasni.

Meglépte a Telekom, Yettel, Vodafone: ajándékokkal halmozzák el az előfizetőket, sokan örülhetnek

Idén sem maradnak a karácsonyi ajándékok, kedvezmények nélkül a magyar mobilszolgáltatók ügyfelei. Egyes cégek korlátlan belföldi adatmennyiséggel, kedvezményes árú telefonokkal és kiegészítőkkel, megint mások havidíj kedvezményekkel csábítják az ügyfeleket. A Pénzcentrum most összeszedte, hogy mit kapnak 2022-ben a Yettel, Telekom és a Vodafone előfizetői és egyúttal annak is utánajártunk, hogy milyen készüléket érdemes vásárolni idén karácsonykor ajándékba.

Súlyos dolog derült ki a bolti műfenyőkről: erről jobb, ha tudsz, mielőtt horror áron veszel egyet

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a műfenyő egy szépnek közel sem nevezhető karácsonyi kiegészítő volt, az új, dekoratív változatok pedig egyre népszerűbbek hazánkban. Azonban korántsem biztos az, hogy ezzel a környezetünket védjük, hiszen körülbelül 20 éven keresztül kéne használnunk minden karácsonykor a megvett műfenyőnket, hogy kisebb környezeti lábnyomot hagyjunk, mint az igazi fenyőkkel. A Pénzcentrum most annak járt utána, hogy az igazi vagy a műfenyő-e a környezettudatosabb megoldás, illetve azt is kiderítettük, hogy mi is történik a meg nem vásárolt fákkal.

Soha nem volt még ilyen a babaváróval: mi történik a magyarok kedvenc hitelével?

Története legrosszabb havi eredményét produkálta októberben a babaváró hitel, ezt közölte a jegybank a múlt héten. Ennek persze van oka is bőven, leginkább az elszálló kamatok, de a bizonytalanság is olyan tényező, mely továbbra sem segít semmilyen hiteltípus fellendülésében.

Megduplázódhat a nyomorgó, éhező magyarok száma: több százezren néznek csúnya tél elé

Nem minden gyereknek jutott ma reggel Mikulás csomag, egyre több család már nem tudja megengedni magának, hogy édességet, vagy akár gyümölcsöt, zöldséget, vagy akár húst vegyen. Az élelmiszerszegénység már eddig is komoly probléma volt a leszakadó térségekben, a rohanó élelmiszer-inflációnak azonban már beláthatatlan következményei lesznek: akár meg is duplázódhat azok száma, akik nem jutnak elegendő és megfelelő minőségű ételhez. A legszegényebbek egyre nehezebben jutnak munkához, a hideg tél és a hosszú téli szünet pedig csak tetézi a bajt.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

A Brancs közösségi piacon is egyre több olyan szolgáltatás jelenik meg, amelynek társadalmi felelősségvállalása nagyobb, és hatása igazán nem is mérhető profitban. A SpaceBuzz program is ilyen, a kampány vezetője, Zentai István pedig elmondta, hogy miért fontosak ezek a projektek, és mit nyerhet egy diák abból, ha egy ilyen űrutazáson részt vesz. Interjú.

Fontos változás élesedik az orvosi rendelőkben: rengeteg beteget érint

A parlament tegnap délután 136 igen és 56 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta az egészségügyi átalakításról szóló törvénycsomagot, amit még Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be novemberben. A módosítás több helyen is hozzányúl a jelenlegi ellátórendszerhez, azon belül is leginkább a sürgősségi ellátáshoz. Megkérdeztük az egészségügyi szakértőket, mi a jó és mi kevésbé a most elfogadott törvénycsomagban, és moire lenne szükség ahhoz, hogy valóban európai szintű egészségügyi ellátást kaphassanak a beteg magyarok?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fillérekért adja a használt bútorokat az FKF: bárki vehet ülőgarnitúrát 10 ezerért, ágyat 7-ért

Rengeteg pénzt lehet spórolni a karácsonyi ajándékokon, ha nem feltétlenül ragaszkodunk az új tárgyakhoz, ráadásul ezzel még a környezetet is védjük. Most megmutatjuk, hogy néz ki az FKF használtcikk boltja, és mit mennyiért lehet megvenni.

Atyaég! Ennyibe kerül a szilveszteri vacsora Sárközi Ákos pesti luxuséttermében

Mélyen, a zsebébe kell nyúlnia annak, aki úgy dönt, egy felkapott fővárosi étteremben búcsúztatja az óévet: a válság nem kerülte el a vendéglátókat sem, sőt! A sztárséf, Sárközi Ákos éttermében ugyan nem emelkedett meg a szilveszteri menü ára tavaly óta, de idén kevesebb fogást szolgálnak fel az ünneplőknek.

Nettó 450 ezerért keresnek embereket karácsony előtt: bárki jelentkezhet, munka mellett is vállalható

A karácsony előtti pár hét sok területen az év legnagyobb forgalmát hozza, azonban ezt csak akkor tudják kihasználni a véget, ha van elég ember a rendelések teljesítésére. Idén a munkaerőhiány a karácsonyi időszakban is kihívást jelent, ezért a cégek és a munkaközvetítők mindent bevetnek, hogy elég embert találjanak. Most így akadtunk két álláshirdetésre a közösségi médián, ahol nettó 337 ezres, de akár nettó 45a ezres bért ígérnek azoknak, akik hajlandóak küldeményfeldogozásban dolgozni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem