Close-up of young woman holding a carton box, signing for her delivery on a digital device from the courier. Home delivery service makes life easier. Online shopping concept.

450 ezres fizuért keresnek melósokat karácsony előtt: bárki jelentkezhet, munka mellett is vállalható

2022. december 11. 19:05

Ismét eltelt egy hét, beköszöntött a tél, és sokan már ráfordultak a karácsonyi bevásárlószezonra. Összeszedtük, melyek voltak a 49. hét legolvasottabb, legérdekesebb és legfontosabb cikkei a Pénzcentrumon! A cikkeket a címekre vagy a kiajánló dobozra kattintva lehet elolvasni.

Meglépte a Telekom, Yettel, Vodafone: ajándékokkal halmozzák el az előfizetőket, sokan örülhetnek

Idén sem maradnak a karácsonyi ajándékok, kedvezmények nélkül a magyar mobilszolgáltatók ügyfelei. Egyes cégek korlátlan belföldi adatmennyiséggel, kedvezményes árú telefonokkal és kiegészítőkkel, megint mások havidíj kedvezményekkel csábítják az ügyfeleket. A Pénzcentrum most összeszedte, hogy mit kapnak 2022-ben a Yettel, Telekom és a Vodafone előfizetői és egyúttal annak is utánajártunk, hogy milyen készüléket érdemes vásárolni idén karácsonykor ajándékba.

Súlyos dolog derült ki a bolti műfenyőkről: erről jobb, ha tudsz, mielőtt horror áron veszel egyet

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a műfenyő egy szépnek közel sem nevezhető karácsonyi kiegészítő volt, az új, dekoratív változatok pedig egyre népszerűbbek hazánkban. Azonban korántsem biztos az, hogy ezzel a környezetünket védjük, hiszen körülbelül 20 éven keresztül kéne használnunk minden karácsonykor a megvett műfenyőnket, hogy kisebb környezeti lábnyomot hagyjunk, mint az igazi fenyőkkel. A Pénzcentrum most annak járt utána, hogy az igazi vagy a műfenyő-e a környezettudatosabb megoldás, illetve azt is kiderítettük, hogy mi is történik a meg nem vásárolt fákkal.

Soha nem volt még ilyen a babaváróval: mi történik a magyarok kedvenc hitelével?

Története legrosszabb havi eredményét produkálta októberben a babaváró hitel, ezt közölte a jegybank a múlt héten. Ennek persze van oka is bőven, leginkább az elszálló kamatok, de a bizonytalanság is olyan tényező, mely továbbra sem segít semmilyen hiteltípus fellendülésében.

Megduplázódhat a nyomorgó, éhező magyarok száma: több százezren néznek csúnya tél elé

Nem minden gyereknek jutott ma reggel Mikulás csomag, egyre több család már nem tudja megengedni magának, hogy édességet, vagy akár gyümölcsöt, zöldséget, vagy akár húst vegyen. Az élelmiszerszegénység már eddig is komoly probléma volt a leszakadó térségekben, a rohanó élelmiszer-inflációnak azonban már beláthatatlan következményei lesznek: akár meg is duplázódhat azok száma, akik nem jutnak elegendő és megfelelő minőségű ételhez. A legszegényebbek egyre nehezebben jutnak munkához, a hideg tél és a hosszú téli szünet pedig csak tetézi a bajt.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

A Brancs közösségi piacon is egyre több olyan szolgáltatás jelenik meg, amelynek társadalmi felelősségvállalása nagyobb, és hatása igazán nem is mérhető profitban. A SpaceBuzz program is ilyen, a kampány vezetője, Zentai István pedig elmondta, hogy miért fontosak ezek a projektek, és mit nyerhet egy diák abból, ha egy ilyen űrutazáson részt vesz. Interjú.

Fontos változás élesedik az orvosi rendelőkben: rengeteg beteget érint

A parlament tegnap délután 136 igen és 56 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta az egészségügyi átalakításról szóló törvénycsomagot, amit még Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be novemberben. A módosítás több helyen is hozzányúl a jelenlegi ellátórendszerhez, azon belül is leginkább a sürgősségi ellátáshoz. Megkérdeztük az egészségügyi szakértőket, mi a jó és mi kevésbé a most elfogadott törvénycsomagban, és moire lenne szükség ahhoz, hogy valóban európai szintű egészségügyi ellátást kaphassanak a beteg magyarok?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fillérekért adja a használt bútorokat az FKF: bárki vehet ülőgarnitúrát 10 ezerért, ágyat 7-ért

Rengeteg pénzt lehet spórolni a karácsonyi ajándékokon, ha nem feltétlenül ragaszkodunk az új tárgyakhoz, ráadásul ezzel még a környezetet is védjük. Most megmutatjuk, hogy néz ki az FKF használtcikk boltja, és mit mennyiért lehet megvenni.

Atyaég! Ennyibe kerül a szilveszteri vacsora Sárközi Ákos pesti luxuséttermében

Mélyen, a zsebébe kell nyúlnia annak, aki úgy dönt, egy felkapott fővárosi étteremben búcsúztatja az óévet: a válság nem kerülte el a vendéglátókat sem, sőt! A sztárséf, Sárközi Ákos éttermében ugyan nem emelkedett meg a szilveszteri menü ára tavaly óta, de idén kevesebb fogást szolgálnak fel az ünneplőknek.

Nettó 450 ezerért keresnek embereket karácsony előtt: bárki jelentkezhet, munka mellett is vállalható

A karácsony előtti pár hét sok területen az év legnagyobb forgalmát hozza, azonban ezt csak akkor tudják kihasználni a véget, ha van elég ember a rendelések teljesítésére. Idén a munkaerőhiány a karácsonyi időszakban is kihívást jelent, ezért a cégek és a munkaközvetítők mindent bevetnek, hogy elég embert találjanak. Most így akadtunk két álláshirdetésre a közösségi médián, ahol nettó 337 ezres, de akár nettó 45a ezres bért ígérnek azoknak, akik hajlandóak küldeményfeldogozásban dolgozni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?