Milliókat keres a magyar herceg, anyja mégis közmunkán van

2015. szeptember 30. 16:45

61 ezer fővel nőtt a közfoglalkoztatottak száma ezen a nyáron. A mulatósherceg édesanyja is ezek közé a közmunkások közé tartozik, ami egyáltalán nem tetszik Barna Barnabásnak.

Közmunkára fogták a mulatós herceg édesanyját. Barna Barnabás felháborodva mesélte a Borsnak, hogy anyját a földekre vezényelte a helyi polgármester, pedig az egyáltalán nem hozzá illő munka, túlságosan megterhelő az asszony számára. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy rosszul lett munkavégzés közben.

Nem is tudom, valami erdőben kaszált, szinte csak férfiak közt. Állítólag orvoshoz sem engedték el, amikor rosszul lett. Nagyon fel vagyok háborodva

- mondta a lapnak Barna Barnabás.

Kérdés, miért van szüksége az énekes édesanyjának arra, hogy részt vegyen a közmunka programban, hiszen a fiának igen jól megy, nyári turnéján egymilliót osztott szét a rajongói között.

Barna Barnabás édesanyja Tiszatarjánban vett részt a közmunkán, ezért a lap felkereste a település polgármesterét, aki cáfolta a mulatós herceg állításait:

Négy napot voltunk az ártéren, de nem csak Rózsika (Barna Barnabás édesanyja - a szerk.) volt nő. Hetvenen voltak. Ugyanúgy a közmunka programban van benne, mint közel száznegyven társa. Való igaz, a második nap megfájdult a dereka, de elengedtük orvoshoz, hozott igazolást is. Most is itt van velünk, ebédelünk. Nincs itt semmi gond

- magyarázta a polgármester-asszony.

Akinek egyébként nem lenne világos, hogyan lehet valaki herceg ma Magyarországon, itt egy magyarázó videó:

Mire jó a közmunka?

A közmunka a legtöbb esetben a nem a munkaerőpiacra csatornázza vissza a programban résztvevőket, hanem közmunkába, vagy a regisztrált munkanélküliségbe legalábbis ezt mutatják az adatok, amiket Cseres-Gergely Zsombor és Molnár György elemez a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának friss kötetében. A kutatók azt találták, hogy fél évvel azután, hogy véget ért a közfoglalkoztatási periódus, amiben részt vettek. Így annak az 517 730 embernek, aki 2011-12-ben részt vett közmunkaprogramban, 180 nappal később

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • majdnem a fele ismét regisztrált munkanélküli volt,
  • 34 százaléka ismét a közfoglalkoztatásban találta magát
  • és csak 13,3 százalék dolgozott a nyílt munkaerőpiacon,
  • miközben 6,7 százalékról nem lehet tudni, mi van vele.

Az adatok azt mutatják, hogy az esély arra, hogy valaki rendes piaci állást találjon magának, annál kisebb, minél több időt tölt az ember a közfoglalkoztatásban és a munkaügyi rendszerben úgy általában.

Egyre többen dolgozunk

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2015. június-augusztus időszakban az egy évvel korábbihoz képest a foglalkoztatottak létszáma 3,2 százalékkal magasabb, 4 millió 251 ezer fő volt. Az összességében 134 ezer fős növekedéshez a hazai elsődleges munkaerőpiac közel 60 ezer fővel járult hozzá, a közfoglalkoztatottak köre 61 ezer fővel bővült, miközben külföldi telephelyen 13 ezer fővel dolgoztak többen.

Bár a foglalkoztatottság nőtt, és a munkanélküliség csökkent: a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 39 ezer fővel, 304 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,0 százalékponttal, 6,7 százalékra csökkent, azért nem felhőtlen az öröm. A munkanélküliség átlagos időtartama ugyanis 18,7 hónapról 19,2 hónapra nőtt; a munkanélküliek 48,5 százaléka legalább egy éve keres állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számít.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem