Milliókat keres a magyar herceg, anyja mégis közmunkán van

2015. szeptember 30. 16:45

61 ezer fővel nőtt a közfoglalkoztatottak száma ezen a nyáron. A mulatósherceg édesanyja is ezek közé a közmunkások közé tartozik, ami egyáltalán nem tetszik Barna Barnabásnak.

Közmunkára fogták a mulatós herceg édesanyját. Barna Barnabás felháborodva mesélte a Borsnak, hogy anyját a földekre vezényelte a helyi polgármester, pedig az egyáltalán nem hozzá illő munka, túlságosan megterhelő az asszony számára. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy rosszul lett munkavégzés közben.

Nem is tudom, valami erdőben kaszált, szinte csak férfiak közt. Állítólag orvoshoz sem engedték el, amikor rosszul lett. Nagyon fel vagyok háborodva

- mondta a lapnak Barna Barnabás.

Kérdés, miért van szüksége az énekes édesanyjának arra, hogy részt vegyen a közmunka programban, hiszen a fiának igen jól megy, nyári turnéján egymilliót osztott szét a rajongói között.

Barna Barnabás édesanyja Tiszatarjánban vett részt a közmunkán, ezért a lap felkereste a település polgármesterét, aki cáfolta a mulatós herceg állításait:

Négy napot voltunk az ártéren, de nem csak Rózsika (Barna Barnabás édesanyja - a szerk.) volt nő. Hetvenen voltak. Ugyanúgy a közmunka programban van benne, mint közel száznegyven társa. Való igaz, a második nap megfájdult a dereka, de elengedtük orvoshoz, hozott igazolást is. Most is itt van velünk, ebédelünk. Nincs itt semmi gond

- magyarázta a polgármester-asszony.

Akinek egyébként nem lenne világos, hogyan lehet valaki herceg ma Magyarországon, itt egy magyarázó videó:

Mire jó a közmunka?

A közmunka a legtöbb esetben a nem a munkaerőpiacra csatornázza vissza a programban résztvevőket, hanem közmunkába, vagy a regisztrált munkanélküliségbe legalábbis ezt mutatják az adatok, amiket Cseres-Gergely Zsombor és Molnár György elemez a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának friss kötetében. A kutatók azt találták, hogy fél évvel azután, hogy véget ért a közfoglalkoztatási periódus, amiben részt vettek. Így annak az 517 730 embernek, aki 2011-12-ben részt vett közmunkaprogramban, 180 nappal később

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • majdnem a fele ismét regisztrált munkanélküli volt,
  • 34 százaléka ismét a közfoglalkoztatásban találta magát
  • és csak 13,3 százalék dolgozott a nyílt munkaerőpiacon,
  • miközben 6,7 százalékról nem lehet tudni, mi van vele.

Az adatok azt mutatják, hogy az esély arra, hogy valaki rendes piaci állást találjon magának, annál kisebb, minél több időt tölt az ember a közfoglalkoztatásban és a munkaügyi rendszerben úgy általában.

Egyre többen dolgozunk

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2015. június-augusztus időszakban az egy évvel korábbihoz képest a foglalkoztatottak létszáma 3,2 százalékkal magasabb, 4 millió 251 ezer fő volt. Az összességében 134 ezer fős növekedéshez a hazai elsődleges munkaerőpiac közel 60 ezer fővel járult hozzá, a közfoglalkoztatottak köre 61 ezer fővel bővült, miközben külföldi telephelyen 13 ezer fővel dolgoztak többen.

Bár a foglalkoztatottság nőtt, és a munkanélküliség csökkent: a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 39 ezer fővel, 304 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,0 százalékponttal, 6,7 százalékra csökkent, azért nem felhőtlen az öröm. A munkanélküliség átlagos időtartama ugyanis 18,7 hónapról 19,2 hónapra nőtt; a munkanélküliek 48,5 százaléka legalább egy éve keres állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számít.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?