Új alapok a K&H-nál

Pénzcentrum
2005. május 30. 11:14

Új alapokat indít a Fund Partners változó tőkéjű befektetési társaság mint kibocsátó. Magyarországi forgalmazóként a Fund Partners K&H Hazai Fix 1. Alap és Fund Partners K&H Hazai Fix 9. Alap esetében a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. jár el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Fund Partners K&H Hazai Fix 1. Alap határozott futamidejű, amelyre kibocsátott kollektív befektetési értékpapírok a futamidő alatt visszaválthatók, és amelynek befektetési célja, hogy a befektetőknek lehetőséget adjon arra, hogy a Budapesti Értéktőzsde részvényeinek pozitív teljesítményéből részesedjenek. Mindezt egy olyan konstrukció keretében, amely a futamidőre biztosítja a befektetett tőke megóvását, illetve a vezető magyar részvények pozitív teljesítménye esetén - a BUX részvényindex teljesítményétől függően - előre meghatározott részesedést ad a magyar részvénypiaci hozamokból.

Tekintettel arra, hogy a Fund Partners K&H Hazai Fix 1. Alap létrehozására, kezelésére, illetve a kibocsátásra kerülő értékpapírok forgalomba hozatalára nem a magyar, hanem a luxemburgi anyagi jog szabályai az irányadók, az értékpapírokba történő befektetés a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül.

A Fund Partners K&H Hazai Fix 1. Alap futamideje 2005. július 18-tól számítva határozott ideig, 2010. augusztus 31-ig tart.

A Fund Partners K&H Hazai Fix 1. Alap célja, hogy a futamidő végén

- a befektetők kézhez kapják a befektetett tőkét,

- ezenfelül lejáratkor hozamként a Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe (BUX) futamidő alatti növekményének 75%-át.

A kibocsátásra kerülő értékpapírok forgalomba hozatali ára 10 000 Ft.

Az értékpapírok értékesítési ára minden értékesítési napra külön kerül meghatározásra. Az értékesítési ár a forgalomba hozatali árnál alacsonyabb diszkontált ár, amely a forgalomba hozatali árhoz viszonyítva, forintra és felfelé kerekítve kerül megállapításra, évi 6.5%-os kamat figyelembevételével.

A Fund Partners K&H Fix Plusz 9. Alap határozott futamidejű, amelyre kibocsátott kollektív befektetési értékpapírok futamidő alatt visszaválthatók, és amelynek befektetési célja, hogy a befektetőknek a kamatozó megtakarításokhoz hasonló biztonságot és hozamot kínáljon, és pluszban lehetőséget nyújtson arra, hogy részesedjenek a részvénypiacokon időnként elérhető kiemelkedő hozamokból. Mindezt egy olyan konstrukció keretében, amely egy előre meghatározott minimális fix hozamot biztosít a befektetőknek, illetve jó nemzetközi részvénypiaci teljesítmény esetén - egy összetett nemzetközi részvényindex teljesítményétől függően - részesedést ad a részvénypiaci hozamokból.

Tekintettel arra, hogy a Fund Partners K&H Fix Plusz 9. Alap létrehozására, kezelésére, illetve a kibocsátásra kerülő értékpapírok forgalomba hozatalára nem a magyar, hanem a luxemburgi anyagi jog szabályai az irányadók, az értékpapírokba történő befektetés a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül.

A Fund Partners K&H Fix Plusz 9. Alap futamideje 2005. július 18-tól számítva határozott ideig, 2009. február 27-ig tart.

A Fund Partners K&H Fix Plusz 9. Alap célja, hogy a futamidő végén

- a befektetők kézhez kapják a befektetett tőkét,

- ezenfelül lejáratkor hozamként

vagy a befektetett tőke összegére vetített 16%-os futamidőre szóló minimális fix hozamot (MFH),

vagy az összetett, nemzetközi tőzsdei részvényindex növekményének 70%-át, ha az magasabb az MFH-nál,

de hozamként a befektetett tőkén felül legfeljebb a befektetett tőke 70%-át.

A kibocsátásra kerülő értékpapírok forgalomba hozatali ára 10 000 Ft.

Az értékpapírok értékesítési ára minden értékesítési napra külön kerül meghatározásra. Az értékesítési ár a forgalomba hozatali árnál alacsonyabb diszkontált ár, amely a forgalomba hozatali árhoz viszonyítva, forintra és felfelé kerekítve kerül megállapításra évi 6.5%-os kamat figyelembevételével.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.22 08:34
  Ez nekem is egy kedvenc képem, történetem. Mint akinek szintén sok könyve van, tőlem is meg szokt...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 16:07