24 °C Budapest

M5: A vásárlásnál jobb volt az opciós megoldás -egy rövid eszmefuttatás

Pénzcentrum
2004. február 13. 09:58

Tegnapra már komoly politikai vitává gerjedt az M5-ös autópálya ügye, amelynek elméletileg a nemzeti konszenzust kellett volna erősítenie. Ez van, ez a politika. Az itt felmerült kritikákkal azonban részben foglalkoznunk kell.

A bérleti díjas konstrukció összehasonlítása a teljes megvásárlással megtévesztő az időérték, illetve a finanszírozási (főleg a továbbépítés esetében) és működtetési költségek figyelembe nem vétele miatt is. Az ilyen összehasonlító értékelés racionalitását erőteljesen leronthatja, hogy 2006 és 2009 között az államnak opciója van az AKA maradék 60%-ra.

Mivel az üzlet már megkötetett, mi tovább már nem kritizálunk (továbbra is fenntartva, hogy drága), inkább próbáljuk felvázolni, hogy 2006-ban milyen feltételekkel veheti meg az AKÁ-t az állam.

2006-ra az AKA jelentős mértékben el fog adósodni, a jelenlegi 50 milliárd forintos nettó hitelállomány tovább bővül azzal a 94 milliárddal, amelyet az AKA fel fog venni az autópálya tovább építésének finanszírozására. Addig az állam kb. 30 milliárd forintot ki fog fizetni az AKÁ-nak bérleti díjként (rendelkezésre állás), amelynek egy része elmegy az immár más bevétel nélkül maradó cég működési költségeire, az autópálya fenntartására, egy másik része osztalékágon kikerülhet (erre nincsenek konkrétumok, az AKA tulajdonosai (kiv. állam) számára racionális, hogy a lehetséges maximumot kivegyék ), a harmadik rész a kamatfizetést szolgálja, jelentős adósságtörlesztésre nem marad elég forrás.

2006. elején az állam lehetősége lesz megvásárolni az AKA 60%-át jelenlegi árfolyamon számolva 41.6 milliárd forintért (Magyar Hírlap). Hogy fog kinézni akkor az AKA? Adósságállomány várhatóan 140 milliárd forint környékén fog mozogni, így a vásárlási tranzakció teljes értéke 180 milliárd forintra fog rúgni.

Hasonlítsuk össze a két konstrukciót
A) Most 70+50 milliárd, 2005 végéig 94 milliárd forint + fenntartási költségek
B) Most 21.6 milliárd 2005 végéig 30.3 milliárd, 2006 elején kb 180 milliárd forint - osztalék

Ha kalkulálunk az időértékkel is (diszkontálunk nem 14%-kal, hanem mivel államról van szó 10%-os hozam figyelembe vételével) (nem vesszük figyelembe a fenntartási költségeket, illetve az osztalékot), a halasztott fizetés valamivel olcsóbbnak tűnik, mint az azonnali kivásárlás. A különbség marginális ugyan, de számításaink alapján nem lehet kimondani, hogy a két lehetőség közül az állam a rosszabbat választotta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Spórolni igazából csak a 94 milliárd forintos autópályaépítési költségen lehetett volna (egyes becslések szerint sokat), AKA két nagytulajdonosának véleményünk szerint ez az üzlet az egészben.

A Szegedig tartó szakasz továbbépítésének a közbeszerzési eljárás alól történő kivonására időközben a kormányzat más indokot vonultat fel, a korábbi időbeli okok helyett, most a titkos szerződésre hivatkoznak, miszerint az AKÁ-nak még joga van továbbépíteni a sztrádát (az ellenzék máshogy emlékszik)

Összességében a GKM által felvázolt üzlet nem rosszabb mint az azonnali megvásárlás (sőt kedvezőbb is lehet), azonban az autópálya továbbépítésének költsége lehetett volna sokmilliárd forinttal olcsóbb.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
hrdoktor  |  2023.09.18 07:23
A munkavállalók helyzetét, stressz-szintjét, pszichoszociális állapotát a munkáltatónak legalább hár...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
laskainelli  |  2023.09.11 12:49
Gyanítom, ha ezt az írást olvasod, most nehéz időszakon mentek keresztül a párkapcsolatodban, és az...
coachco  |  2023.09.04 17:31
Jártatok már a Borsodi Dombságban? Az Ózd környéki falvakban? És Ózdon? Tudjátok-e, milyen ott a jel...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 21. csütörtök
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM