Pannonplast: profit warning, új elnök-vezérigazgató (3.)

Pénzcentrum
2004. február 3. 12:48

A Pannonplast Rt. 2003-as eredménye jelentősen elmarad az előzetes piaci várakozásoktól és az október végén megfogalmazott menedzsment előrejelzésektől; az igazgatóság azonnali hatállyal felmentette tisztségéből Illésy Jánost és új elnök-vezérigazgatót választott Zoltán Csaba személyében. Az új vezérigazgató nyilatkozata szerint a társaság rövid távon nyereségessé válhat. Az árfolyam alakulást elsősorban az fogja meghatározni, hogy a piaci szereplők milyen mértékben számolnak a rövid távú profitabilitás elérésével.
A Pannonplast 2003-as pénzügyi eredményei az október végén megfogalmazott menedzsment előrejelzésektől és az elemzői várakozásoktól is jelentősen elmaradnak A társaság 2003-as konszolidált nettó vesztesége várhatóan megközelíti az 1.5 milliárd Ft-ot.


A társaság tájékoztatása szerint a jelentős elmaradást elsősorban eszköz-, készlet- és vevő követelés leírása okozta. A 2002. évit közel 500 millió Ft-tal meghaladó veszteség, illetve a társaság 2003. november 3-i közgyűlésén ismertetett programjának (reorganizáció, aktív portfoliókezelés, adóoptimalizálás, költségcsökkentés) végrehajtása érdekében teendő határozott és gyors intézkedések elmaradása, valamint a középlejáratú finanszírozás megoldatlansága miatt a társaság igazgatósága felmentette tisztsége alól Illéssy Jánost, a jelenlegi elnök-vezérigazgatót. (A hír gyakorlatilag annyit jelent, hogy a Pannonplast semmit sem tett az elmúlt időben a helyzet javításáért, a problémák között egy egy sem oldódott meg.)

A menedzsment által a harmadik negyedév után megfogalmazottak alapján következtetni lehet a rendkívüli eszközleírás mértékére:
"Illéssy János az éves tervekről elmondta, hogy a 4. negyedév a 3. negyedévhez hasonló lehet. Az EBIT 4Q-ban 3OO-4OO millió forint lehet, az éves értéke 8OO-9OO millió forint lehet, amely alulról közelíti a korábbi 1 milliárdos becslést." (2003. október 28.)
Fentiek alapján az eszközleírás mértéke 6-800 m Ft között mozoghat, már amennyiben a EBIT terveket a cég tudta hozni. (nagy valószínűsége van, hogy nem)
Az igazgatóság egyidejűleg döntött az új elnök-vezérigazgató személyét illetően, ezen pozícióra 2004. február 3-tól Zoltán Csabát nevezte ki.
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem