Pannonplast: profit warning, új elnök-vezérigazgató (3.)

Pénzcentrum
2004. február 3. 12:48

A Pannonplast Rt. 2003-as eredménye jelentősen elmarad az előzetes piaci várakozásoktól és az október végén megfogalmazott menedzsment előrejelzésektől; az igazgatóság azonnali hatállyal felmentette tisztségéből Illésy Jánost és új elnök-vezérigazgatót választott Zoltán Csaba személyében. Az új vezérigazgató nyilatkozata szerint a társaság rövid távon nyereségessé válhat. Az árfolyam alakulást elsősorban az fogja meghatározni, hogy a piaci szereplők milyen mértékben számolnak a rövid távú profitabilitás elérésével.
A Pannonplast 2003-as pénzügyi eredményei az október végén megfogalmazott menedzsment előrejelzésektől és az elemzői várakozásoktól is jelentősen elmaradnak A társaság 2003-as konszolidált nettó vesztesége várhatóan megközelíti az 1.5 milliárd Ft-ot.


A társaság tájékoztatása szerint a jelentős elmaradást elsősorban eszköz-, készlet- és vevő követelés leírása okozta. A 2002. évit közel 500 millió Ft-tal meghaladó veszteség, illetve a társaság 2003. november 3-i közgyűlésén ismertetett programjának (reorganizáció, aktív portfoliókezelés, adóoptimalizálás, költségcsökkentés) végrehajtása érdekében teendő határozott és gyors intézkedések elmaradása, valamint a középlejáratú finanszírozás megoldatlansága miatt a társaság igazgatósága felmentette tisztsége alól Illéssy Jánost, a jelenlegi elnök-vezérigazgatót. (A hír gyakorlatilag annyit jelent, hogy a Pannonplast semmit sem tett az elmúlt időben a helyzet javításáért, a problémák között egy egy sem oldódott meg.)

A menedzsment által a harmadik negyedév után megfogalmazottak alapján következtetni lehet a rendkívüli eszközleírás mértékére:
"Illéssy János az éves tervekről elmondta, hogy a 4. negyedév a 3. negyedévhez hasonló lehet. Az EBIT 4Q-ban 3OO-4OO millió forint lehet, az éves értéke 8OO-9OO millió forint lehet, amely alulról közelíti a korábbi 1 milliárdos becslést." (2003. október 28.)
Fentiek alapján az eszközleírás mértéke 6-800 m Ft között mozoghat, már amennyiben a EBIT terveket a cég tudta hozni. (nagy valószínűsége van, hogy nem)
Az igazgatóság egyidejűleg döntött az új elnök-vezérigazgató személyét illetően, ezen pozícióra 2004. február 3-tól Zoltán Csabát nevezte ki.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
hrdoktor  |  2023.05.29 07:48
Az életmódunk számos tényezőt befolyásol, beleértve a szem egészségét is. Az egészségtelen táplálkoz...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?