31 °C Budapest

Pannonplast: profit warning, új elnök-vezérigazgató (3.)

Pénzcentrum
2004. február 3. 12:48

A Pannonplast Rt. 2003-as eredménye jelentősen elmarad az előzetes piaci várakozásoktól és az október végén megfogalmazott menedzsment előrejelzésektől; az igazgatóság azonnali hatállyal felmentette tisztségéből Illésy Jánost és új elnök-vezérigazgatót választott Zoltán Csaba személyében. Az új vezérigazgató nyilatkozata szerint a társaság rövid távon nyereségessé válhat. Az árfolyam alakulást elsősorban az fogja meghatározni, hogy a piaci szereplők milyen mértékben számolnak a rövid távú profitabilitás elérésével.
A Pannonplast 2003-as pénzügyi eredményei az október végén megfogalmazott menedzsment előrejelzésektől és az elemzői várakozásoktól is jelentősen elmaradnak A társaság 2003-as konszolidált nettó vesztesége várhatóan megközelíti az 1.5 milliárd Ft-ot.


A társaság tájékoztatása szerint a jelentős elmaradást elsősorban eszköz-, készlet- és vevő követelés leírása okozta. A 2002. évit közel 500 millió Ft-tal meghaladó veszteség, illetve a társaság 2003. november 3-i közgyűlésén ismertetett programjának (reorganizáció, aktív portfoliókezelés, adóoptimalizálás, költségcsökkentés) végrehajtása érdekében teendő határozott és gyors intézkedések elmaradása, valamint a középlejáratú finanszírozás megoldatlansága miatt a társaság igazgatósága felmentette tisztsége alól Illéssy Jánost, a jelenlegi elnök-vezérigazgatót. (A hír gyakorlatilag annyit jelent, hogy a Pannonplast semmit sem tett az elmúlt időben a helyzet javításáért, a problémák között egy egy sem oldódott meg.)

A menedzsment által a harmadik negyedév után megfogalmazottak alapján következtetni lehet a rendkívüli eszközleírás mértékére:
"Illéssy János az éves tervekről elmondta, hogy a 4. negyedév a 3. negyedévhez hasonló lehet. Az EBIT 4Q-ban 3OO-4OO millió forint lehet, az éves értéke 8OO-9OO millió forint lehet, amely alulról közelíti a korábbi 1 milliárdos becslést." (2003. október 28.)
Fentiek alapján az eszközleírás mértéke 6-800 m Ft között mozoghat, már amennyiben a EBIT terveket a cég tudta hozni. (nagy valószínűsége van, hogy nem)
Az igazgatóság egyidejűleg döntött az új elnök-vezérigazgató személyét illetően, ezen pozícióra 2004. február 3-tól Zoltán Csabát nevezte ki.
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?