18 °C Budapest
10 ezer devizahiteles nem kapja meg az értesítőjét áprilisban

10 ezer devizahiteles nem kapja meg az értesítőjét áprilisban

2015. április 22. 16:12

Közel egy héttel a határidő lejárta előtt mindössze 700 ezer darab devizahiteles elszámolólevél érkezett be a Magyar Postához, ez a teljes mennyiség alig 40 százaléka - tudta meg a Pénzcentrum. Értesüléseink szerint viszont már most biztosra vehető, hogy kb. 10 ezer értesítő csak az április 30-i határidő után kerül postára.

A jogszabály alapján a deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a pénzügyi szolgáltató 2015. március 1. és április 30. között köteles postára adni. Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek meg a fogyasztókhoz.

A Pénzcentrumot a Magyar Posta úgy tájékoztatta, hogy április 21-ig mindössze 700 ezer elszámolólevél érkezett be a Postához, amely az összmennyiség (csaknem 2,1 millió darab) közel 40 százaléka.

Mivel alig egy hete maradt a pénzügyi szolgáltatóknak, hogy postára adják a maradék - közel 1,4 millió - értesítőt, így a Magyar Posta dömpingre számít az utolsó napokban. Viszont, mint azt lapunk megkeresésére elmondták, felkészültek a megnövekedett küldeménymennyiség kezelésére.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket, és ne legyen torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, fontos, hogy a pénzintézetek mielőbb kezdjék el feladni küldeményeiket

- hívták fel a pénzügyi szolgáltatók figyelmét.

A Pénzcentrum viszont piaci forrásokból úgy értesült: az már most biztosra vehető, hogy - nem technikai, hanem jogilag indokolható okok (például egy késői Kúrai-döntés) miatt - hozzávetőlegesen

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

10 ezer elszámolólevél csak pár nappal a határidő után, május elején kerül majd postára.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?