8 °C Budapest
Fenntarthatóan élni az egyetlen lehetőség – de hogyan kezdjünk hozzá? (x)

Fenntarthatóan élni az egyetlen lehetőség – de hogyan kezdjünk hozzá? (x)

PR
2021. október 4. 05:00

A klímaváltozás korunk egyik legfontosabb problémája. Az, hogy a Föld légköre radikális változásokon megy keresztül, ma már tudományosan bizonyított tény, melynek hatásait már most a saját bőrünkön érezhetjük. De hogyan léphetünk fel hatékonyan ellene? Többek között erre keresi a választ a Planet Budapest 2021, melynek fő üzenete, hogy a sorsunk most még a kezünkben van.

A fenntarthatóságról több szó esik, mint valaha. Nap mint nap elrémisztő cikkekben és fogyasztásra buzdító reklámok tucatjaiban tűnik fel ez a szó anélkül, hogy tudnánk a szó a valódi jelentését. Nagyon is indokolt ez a figyelem, mert nincs olyan kérdés, ami ma ennél meghatározóbb lenne. De valójában mi a fenntarthatóság?

 

Zöld közlekedési eszközzel járni a munkába, vonattal utazni a Balatonhoz, helyi élelmiszert választani, tartós ruhákat hordani… A fenntarthatóság túlmutat azon, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Egyre többen értik meg, hogy fenntarthatóan élni nem egy lehetőség, hanem az egyetlen lehetőség. Nem pazarolni, mindenből csak annyit fogyasztani, amennyire szükségünk van, és belátni azt, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Nem a tartós jólétről, hanem az értelmetlenségekről kellene lemondanunk. De hogyan kezdjünk hozzá?

Egy itthon még sosem látott, világszínvonalú rendezvény

A Planet Budapest 2021 a régió legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye, amelynek legfontosabb üzenete, hogy nem késő változtatni, a sorsunk a kezünkben van.

A Planet négy tematikus programsorozat köré épül.

A Your Planet látványos, szórakoztató és informatív kiállítás, amely olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a holnap lakása, iskolája, városa, közlekedése. Ahol átfogó képet alkothatunk a természetről, életmódunkról, a minket körülvevő folyamatokról, és kézzelfogható megoldásokat kaphatunk a fenntartható hétköznapokhoz.

 

Az esemény része egy több napon át tartó világtalálkozó is, ahol döntéshozók, a tudományos és diplomáciai élet szereplői keresik a választ a jövő globális kérdéseire. A fenntarthatóságot hitelesen képviselő vállalatok képviselői pedig egy expón mutathatják be innovatív ötleteiket, és találhatnak új üzleti lehetőségeket. A programot itthon még sosem látott, egyedülálló élményszínház teszi teljessé, ahol diákok életre szóló kalandot élhetnek át.

 

Az egyes kiállítóhelyek nagyrészt újrahasznosított anyagokból készültek, és a rendezvényt megálmodó Kék Bolygó Alapítvány arról sem feledkezett meg, hogy az esemény által gerjesztett károsanyag kibocsátást később – hitelesített számolás alapján – faültetéssel kompenzálja.

 

Az egész napos családi élményprogramot kínáló rendezvény helyszínére többek között elektromos buszokkal is eljuthatunk, az interaktív kiállítás megtekintése után pedig megkóstolhatjuk a legfinomabb, felelős szemlélettel készült ételeket is.

Az eseményt kiegészíti az online elérhető Planet Budapest Magazin is, amelyben a fenntarthatósággal kapcsolatos legérdekesebb hírek és a hétköznapokban is hasznosítható, kézzelfogható tanácsok is megtalálhatóak.

További részletek: planetbudapest.hu

 

Találkozzunk a Planet Budapest 2021 rendezvényén, 2021. november 29. és december 5. között, a Hungexpón!

(x)

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem