Fenntarthatóan élni az egyetlen lehetőség – de hogyan kezdjünk hozzá? (x)

Fenntarthatóan élni az egyetlen lehetőség – de hogyan kezdjünk hozzá? (x)

PR
2021. október 4. 05:00

A klímaváltozás korunk egyik legfontosabb problémája. Az, hogy a Föld légköre radikális változásokon megy keresztül, ma már tudományosan bizonyított tény, melynek hatásait már most a saját bőrünkön érezhetjük. De hogyan léphetünk fel hatékonyan ellene? Többek között erre keresi a választ a Planet Budapest 2021, melynek fő üzenete, hogy a sorsunk most még a kezünkben van.

A fenntarthatóságról több szó esik, mint valaha. Nap mint nap elrémisztő cikkekben és fogyasztásra buzdító reklámok tucatjaiban tűnik fel ez a szó anélkül, hogy tudnánk a szó a valódi jelentését. Nagyon is indokolt ez a figyelem, mert nincs olyan kérdés, ami ma ennél meghatározóbb lenne. De valójában mi a fenntarthatóság?

 

Zöld közlekedési eszközzel járni a munkába, vonattal utazni a Balatonhoz, helyi élelmiszert választani, tartós ruhákat hordani… A fenntarthatóság túlmutat azon, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Egyre többen értik meg, hogy fenntarthatóan élni nem egy lehetőség, hanem az egyetlen lehetőség. Nem pazarolni, mindenből csak annyit fogyasztani, amennyire szükségünk van, és belátni azt, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Nem a tartós jólétről, hanem az értelmetlenségekről kellene lemondanunk. De hogyan kezdjünk hozzá?

Egy itthon még sosem látott, világszínvonalú rendezvény

A Planet Budapest 2021 a régió legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye, amelynek legfontosabb üzenete, hogy nem késő változtatni, a sorsunk a kezünkben van.

A Planet négy tematikus programsorozat köré épül.

A Your Planet látványos, szórakoztató és informatív kiállítás, amely olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a holnap lakása, iskolája, városa, közlekedése. Ahol átfogó képet alkothatunk a természetről, életmódunkról, a minket körülvevő folyamatokról, és kézzelfogható megoldásokat kaphatunk a fenntartható hétköznapokhoz.

 

Az esemény része egy több napon át tartó világtalálkozó is, ahol döntéshozók, a tudományos és diplomáciai élet szereplői keresik a választ a jövő globális kérdéseire. A fenntarthatóságot hitelesen képviselő vállalatok képviselői pedig egy expón mutathatják be innovatív ötleteiket, és találhatnak új üzleti lehetőségeket. A programot itthon még sosem látott, egyedülálló élményszínház teszi teljessé, ahol diákok életre szóló kalandot élhetnek át.

 

Az egyes kiállítóhelyek nagyrészt újrahasznosított anyagokból készültek, és a rendezvényt megálmodó Kék Bolygó Alapítvány arról sem feledkezett meg, hogy az esemény által gerjesztett károsanyag kibocsátást később – hitelesített számolás alapján – faültetéssel kompenzálja.

 

Az egész napos családi élményprogramot kínáló rendezvény helyszínére többek között elektromos buszokkal is eljuthatunk, az interaktív kiállítás megtekintése után pedig megkóstolhatjuk a legfinomabb, felelős szemlélettel készült ételeket is.

Az eseményt kiegészíti az online elérhető Planet Budapest Magazin is, amelyben a fenntarthatósággal kapcsolatos legérdekesebb hírek és a hétköznapokban is hasznosítható, kézzelfogható tanácsok is megtalálhatóak.

További részletek: planetbudapest.hu

 

Találkozzunk a Planet Budapest 2021 rendezvényén, 2021. november 29. és december 5. között, a Hungexpón!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 14:46
Bár egy amerikai, a magyar kormánnyal baráti újságíró írt Orbán Viktor zárt ajtók mögött, csütörtök...
Bankmonitor  |  2023. január 28. 13:49
A Babaváró hitel 2019 júliusa óta elérhető a feltételeknek eleget tevő házasok számára. A maximális,...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18