20 °C Budapest
Budapest, 2022. január 11.Müller Cecília országos tisztifõorvos sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) fõépületében 2022. január 11-én. Müller Cecília elmondta, hogy mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételét. Közölte, bizonyított, hogy a második oltás után három-négy hónappal csökken a szervezet immunvédelme.MTI/Mónus Márton

Súlyos dolog derült ki a gyerekek Covid-oltásairól: elszólta magát Müller Cecília

2023. december 14. 09:38

Decemberben lejár az összes gyerekeknek való Covid-vakcina Magyarországon, a novemberi lejáratúakkal együtt 90 ezer adag mehet a kukába. Egy közbeszerzésből derült ki az is, hogy a gyerekek számára már eddig is csak az eredeti vakcinaváltozatból volt itthon raktáron, amely az újabb variánsok ellen már nem olyan hatékony.

Még ebben a hónapban teljesen elfogy a gyerekeknek való Covid-vakcina Magyarországon - írja a Telex egy Müller Cecília országos tisztifőorvos által jegyzett közbeszerzési kiírás alapján. A tisztifőorvos többek között azzal indokolta a Közbeszerzési Hatóságnak, hogy miért van szükség sürgősséggel beszerezni közel 100 ezer Moderna-vakcinát, hogy jelenleg a bivalens eredeti/Omikron BA.1 variánsú vakcina áll rendelkezésre az oltópontokon és az NNGYK disztribútoránál, mindösszesen 81 126 adag mennyiségben, amelynek felhasználhatósági ideje 2024. 04.

Az 5-12 éves korosztály számára 50 040 adag 2023. 11 hónapi lejáratú és 40 300 adag 2023. 12. hónapi lejáratú eredeti Vuhani variánsú oltóanyag található a készletben

- írta Müller Cecília. Tehát a gyerekek oltására már eddig is csak az eredeti vakcinaváltozatból volt itthon raktáron, amely az újabb variánsok ellen már nem olyan hatékony. A felnőtt-vakcina eggyel újabb fajta, de már ez is idejétmúlt, azóta a BA.5 variáns elleni változatot is bevezették Európában.

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem