7 °C Budapest
Close-up portrait of a sad young girl with a painful tooth, a doctor in office chairs, an isolated dentist office background clinic. Expressions of the human face, emotions, feelings, reactions

Leáldozott az ingyenes fogászatnak? Rengeteg tb-ellátást biztosító praxisnak inthetünk búcsút

2023. február 1. 10:15

Egyre rosszabb helyzetben vannak az alapellátó fogorvosok, akik szerint a közeljövőben jelentősen meg kell emelni a praxisok rezsitámogatását. Különben sok helyen megszűnhet Magyarországon az állami egészségbiztosító által finanszírozott fogászati ellátás – írta meg a napi.hu.

Iványi József, egy budapesti I. kerületi alapellátó fogorvos szerint az alulfinanszírozottság miatt Magyarországon sok helye veszélybe kerülhetnek az állami egészségbiztosító által finanszírozott fogászati ellátások. Ennek oka az, hogy ezek a praxisok jellemzően havonta körülbelül 380 ezer forintnyi rezsitámogatást kapnak, azonban ez koránt sem elég.

Az alapellátó fogorvosok szerint a rezsi támogatásukat jelentősen meg kéne emelni, különben hamarosan sokan csődbe fognak menni. Iványi József szerint ugyanis a legtöbb alapellátó fogorvosi praxissal rendelkező kollégája hónapról hónapra él és nem tud tartalékolni. Ami nagy probléma lehet egy műszer elromlásánál, aminek a pótlása súlyos százezrekbe kerülhet.

A rezsiemelés pedig a fogorvosi rendelőket különösen érintette, hiszen itt folyamatosan nagy teljesítményű berendezéseket működtetnek. A költségek többek között a fentiek miatt is az inflációt meghaladó mértékben emelkedtek az elmúlt időszakban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm