15 °C Budapest
Close-up portrait of a sad young girl with a painful tooth, a doctor in office chairs, an isolated dentist office background clinic. Expressions of the human face, emotions, feelings, reactions

Leáldozott az ingyenes fogászatnak? Rengeteg tb-ellátást biztosító praxisnak inthetünk búcsút

2023. február 1. 10:15

Egyre rosszabb helyzetben vannak az alapellátó fogorvosok, akik szerint a közeljövőben jelentősen meg kell emelni a praxisok rezsitámogatását. Különben sok helyen megszűnhet Magyarországon az állami egészségbiztosító által finanszírozott fogászati ellátás – írta meg a napi.hu.

Iványi József, egy budapesti I. kerületi alapellátó fogorvos szerint az alulfinanszírozottság miatt Magyarországon sok helye veszélybe kerülhetnek az állami egészségbiztosító által finanszírozott fogászati ellátások. Ennek oka az, hogy ezek a praxisok jellemzően havonta körülbelül 380 ezer forintnyi rezsitámogatást kapnak, azonban ez koránt sem elég.

Az alapellátó fogorvosok szerint a rezsi támogatásukat jelentősen meg kéne emelni, különben hamarosan sokan csődbe fognak menni. Iványi József szerint ugyanis a legtöbb alapellátó fogorvosi praxissal rendelkező kollégája hónapról hónapra él és nem tud tartalékolni. Ami nagy probléma lehet egy műszer elromlásánál, aminek a pótlása súlyos százezrekbe kerülhet.

A rezsiemelés pedig a fogorvosi rendelőket különösen érintette, hiszen itt folyamatosan nagy teljesítményű berendezéseket működtetnek. A költségek többek között a fentiek miatt is az inflációt meghaladó mértékben emelkedtek az elmúlt időszakban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?