11 °C Budapest
Ultrasound exam pregnancy pregnant doctor

Így kaphatsz ingyen 139 ezer forintot 2023-ban: csak egy orvosi igazolás kell, és jön is a pénz

2023. január 1. 18:59

Mozgalmas héten vagyunk túl, hasonló képet mutatnak a Pénzcentrum legolvasottabb cikkei is az év utolsó hetében. Volt itt minden: ismét eladó a Korda-villa, miközben sokan 139 ezer forintot buknak évente, pedig csak egy orvosi igazolás kell az igényléshez.

A karácsonynak már se híre se hamva, és 2022 is a múlté már. Mozgalmas héten vagyunk túl, hasonló képet mutatnak a Pénzcentrum legolvasottabb cikkei is az év utolsó hetében. Volt itt minden: ismét eladó a Korda-villa, miközben sokan 139 ezer forintot buknak évente, pedig csak egy orvosi igazolás kell az igényléshez. Ha érdekel a teljes cikk, kattints a képes ajánlóra, vagy a címre!

Hatalmas pofonnal indulnak a karácsony utáni nagy leértékelések a hazai boltokban

Sokan vakarhatták a fejüket idén az ünnepekre, ugyanis nincs a boltok polcain olyan termék ami ne drágult volna meg. Legyen szó ruházatról, használati eszközökről, elektronikáról – a drágulás semmit sem kímélt. Nem csoda, ha sokan így inkább megvárnák a leárazásokat az ünnepek után, azonban lehet, hogy hiába várunk.

Érik a fordulat a magyar autópiacon? Erre számítson, aki 2023-ban kocsit venne

Optimistán tekint a 2023-as évre Gablini Gábor: a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke a Pénzcentrumnak arról beszélt, hogy az uniós megállapodással stabilizálódhat a forintárfolyam, ami gátat vethet az autók áremelkedésének is. A szakember bízik abban, hogy a magyar gazdaság hamar kimászik a nehéz helyzetből, a finanszírozási THM-ek pedig ezzel párhuzamosan lejjebb kúsznak. A piaci helyzet kapcsán kifejtette, a jövő évben a konszolidáció útjára léphetünk, az extrém várólisták pedig sok esetben már most lerövidültek. Ugyanakkor 2023-ban is komoly kihívás elé néznek a kereskedők.

Így lett az idei az elmúlt 30 év legnehezebb éve: vajon fellélegezhetünk-e jövőre?

2022-ben tovább tombolt és rendre több évtizedes csúcsokat döntött az infláció. A krízis közeli helyzeten az előző évhez hasonlóan egre szigorodó monetáris politika sem tudott segíteni, hiába igyekezett az MNB folyamatosan monitorozni az eseményeket. A drágulás mögött álló legerősebb felhajtóerőt a koronavírust kísérő intézkedések helyett immáron a háború különböző utóhatásai képezték. A magyar állam eközben az árstopok bővítésével és kamatstop bevezetésével igyekezett enyhíteni a magyarokra helyezkedett hatalmas nyomáson, a fenntarthatatlanná váló benzinárstopot azonban el kellett engedniük. Eközben a sorozatos nyugdíjemelések sem igen voltak képesek fenntartani a nyugdíjak vásárlóerejét a 40 százalékot is meghaladó élelmiszerinfláció mellett az Orbán Viktor által a rendszerváltás óta eltelt legnehezebb évként aposztrofált óesztendőben. A Pénzcentrum a két ünnep közt összegyűjtötte a 2022-es év, a lakossági pénzügyek szempontjából legfontosabb híreit.

Horror áron mérik a klasszikus szilveszteri csemegét: ennyiért lehet most igazi kocsonyát venni

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Talán az egyik legmegosztóbb magyar étel a kocsonya, éppen ezért lehetséges, hogy sokak számára elképzelhetetlen az újév kocsonya nélkül. Bár az elkészítése nem nagy ördöngösség, de lehetetlen keveset készíteni belőle, így sokan döntenek úgy, hogy inkább megveszik az üzletekben, vagy rendelnek egy étteremből. A Pénzcentrum éppen ezért most elkészítette a nagy kocsonyakörképet és összeszedtük, hogy mit mennyiért lehet megvásárolni. Ráadásnak pedig hoztunk egy elronthatatlan receptet is, ha valaki mégis belevágna a főzőcskézésbe.

Újra eladó a legendás Korda-villa: mit terveznek Korda György és Balázs Klári egykori otthonával?

Még egy éve sincs, hogy Korda György és Balázs Klári úgy döntött, hogy eladja a Korda-villát, amiért 2022. januárjában 780 millió forintot kértek el, az új tulaj máris árulja azingatlant. A Pénzcentrum most megtalálta a hirdetést, ahol 3 millió euróért (1,2 milliárd forint) árulják a Korda-villát.

139 ezer forintot is bukhatsz évente: csak egy orvosi igazolás kell a kedvezményhez

A 2023. évi minimálbér alapján idén éves szinten 139 200 forint lesz az adóalapkedvezmény összege, amelyet bizonyos betegségekkel, ételérzékenységgel, -intoleranciával együtt élők igényelhetnek. Mindössze a megfelelő papírt kell hozzá benyújtani a megfelelő hivatalnak. Azonban még mindig sok beteg nincs tisztában azzal, hogy jogosult lenne a kedvezményre, pedig az évekre visszamenőleg is megigényelhető. Mutatjuk, milyen betegségek esetén spórolható meg a havi 11 600 ezer forintos összeg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem