6 °C Budapest
3D rendering Futuristic design of Virus exploding, Destroy The Coronavirus

Milliónyi magyar várt erre: ezt minden Covid ellen oltottnak, de az oltatlanoknak is tudni kell

2022. december 27. 09:01

Christian Drosten ismert német virológus szerint vége van a Covid-világjárványnak, szerinte ugyanis a népesség annyira védetté vált a kór ellen, hogy a koronavírusnak nincs esélye arra, hogy nyáron újabb nagyobb fertőzési hullámot váltson ki – szúrta ki a hvg.hu

Christian Drosten ismert német virológus a Tagesspiegelnek beszélt arról, hogy szerinte a Covid-világjárványnak vége van, méghozzá azért, mert a népesség annyira védetté vált a kór ellen, hogy a koronavírusnak nincs esélye arra, hogy nyáron újabb nagyobb fertőzési hullámot váltson ki. Dorsten azt is elmondta, véleménye szerint a pandémia vége elsősorban annak köszönhető, hogy Európában sikeres volt az oltási kampány, de kiemelte a védőintézkedéseket is, mivel szerinte ha a hatóságok nem rendeltek volna el szigorításokat és korlátozásokat, csak Németországban egymillióval több lett volna a koronavírusos haláleset.

A szakértő kitért arra is, hogy Kínában ezzel szemben hibás módszerrel harcoltak a kór ellen, így ott még megmarad a járvány, azaz a koronavírus okozta betegség endémiás kórrá változik, vagyis olyan fertőzéssé, amely alapvetően csak a világ néhány térségében van jelen. Dorsten véleményét egy másik német szaktekintély is osztja, Christian Karagiannidis úgy gondolja, a koronavírus „kifutotta magát”, és még ha lesznek is kisebb hullámok, alacsonyan marad az intenzív osztályokra kerülő betegek aránya.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?