21 °C Budapest
Close up of senior Asian woman getting Covid-19 vaccine in arm for Coronavirus immunization by a doctor at hospital. Elderly healthcare and illness prevention concept

Végre kiderült az igazság a Pfizer és a Moderna vakcináiról: tényleg szívmegállást okoznak fiataloknál?

2024. április 15. 19:03

Az amerikai egészségügyi hatóság legutóbbi jelentése szerint nincs bizonyíték arra, hogy az mRNS alapú Covid-vakcinák halálos szívmegállást vagy egyéb halálos szívproblémákat okoznának tizenévesek és fiatal felnőttek körében, ellentmondva az oltásellenes csoportok állításainak.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) legutóbbi jelentése szerint nincs bizonyíték arra, hogy az mRNS alapú Covid vakcinák halálos szívmegállást vagy egyéb halálos szívproblémákat okoznának tizenévesek és fiatal felnőttek körében. A Pfizer és a Moderna által gyártott vakcinák 2020 végén történt engedélyezése óta több oltásellenes csoport is a vakcinákat hibáztatta fiatal sportolók halálát okozó szívproblémákért. Egyik ilyen eset Damar Hamlin, a Buffalo Bills biztonsági embere volt, aki 2023-ban összeesett, de sikeresen újraélesztették - írja az NBC.

Az Oregoni Egészségügyi Hatóság által végzett elemzés közel 1300 halotti bizonyítványt vizsgált meg 2021. június 1. és 2022. december 31. között, amely időszakban az államban mintegy 1 millió tinédzser és fiatal felnőtt kapott Covid vakcinát. Az elemzés kizárólag azokra az esetekre összpontosított, akik mRNS alapú Covid vakcinát kaptak, és az oltást követően 100 napon belül elhunytak.

A vizsgált időszakban bekövetkezett 40 haláleset közül csak három történt ezen időkereten belül, amelyek közül kettő krónikus alapbetegséghez köthető volt. A harmadik esetben nem találtak toxikológiai vizsgálattal tiltott anyagokat, így a halál okát nem tudták egyértelműen meghatározni.

Dr. Paul Cieslak szerint ez az elemzés azt mutatja, hogy a Covid miatt elhunyt emberek többsége nem volt beoltva, ami alátámasztja a vakcinázás fontosságát. Dr. Leslie Cooper szerint az oltások után bekövetkező hirtelen szívhalál kockázata rendkívül alacsony. Szívmegállás és szívroham közötti különbséget kiemelve megjegyezte, hogy a fiatal felnőtteknél előforduló hirtelen szívhalál gyakran tisztázatlan okok miatt következik be. Az elemzés eredményei azt mutatják, hogy a védőoltás beadása után a hirtelen halál kockázata jelentősen alacsonyabb.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Dr. Ofer Levy hozzátette, hogy bár az mRNS-vakcinákhoz kapcsolódhat egy csekély mértékű szívizomgyulladás kockázata, ez általában sokkal enyhébb formában jelentkezik mint a Covid-fertőzés során tapasztalt gyulladások. Az adatok megerősítik azt is, hogy az mRNS Covid-oltástól való hirtelen összeesés ritka esemény. Összességében tehát a CDC jelentése cáfolja azokat az állításokat, amelyek szerint az mRNS alapú Covid vakcinák halálos szívmegállást vagy más súlyos szívproblémákat okoznának tizenéveseknél és fiatal felnőtteknél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm